vrijdag 3 september 2010

laat de rokjes draaien, laat de rokjes zwaaien...


De Dochter houdt elke ochtend een pleidooi om het rokje dat ze in de swap kreeg te mogen aandoen. Ik vermoed dat het rokje gemaakt werd volgens de instructies van madame zsa zsa. Gisterenavond bedacht ik om kwart voor tien, dat De Dochter best nog wel een paar rokjes kan gebruiken voor op vakantie zondag, en voor nadien natuurlijk.
Maar ik was nogal moe... Wat doet een mens dan? Inderdaad, een super snel rokje, indien mogelijk nog sneller maken!
Ik vond in de stofjeskast nog een overschotje bolletjestricot gekregen van een vriendin, en een sweaterboord in dezelfde kleur. Dat maakte dat ik in 3.5 keer stikken een rokje had.
Ik maakte het patroon in karton. En zoals ik al eens zei: ik ben een lui wijf, dus ik plooide de stof in 4 ipv in 2 zoals madame zsa zsa. Dan moest ik minder patroon tekenen, en moet ik minder knippen...
Je moet enkel de boord toemaken (ik maakte hem iets smaller dan De Dochter haar buikomtrek), dan de boord aan het rokje stikken, boord dubbel, en nog eens vaststikken op de naad van de andere kant van de boord. Dan zie je aan de goede kant geen stiksel, en dus geen paniek of het recht gaat zijn. Nog even de onderkant omboorden, en klaar is kees.
Je moet wel rekening houden dat je rokje dan iets korter mag dan in de uitleg van madame zsa zsa, want die boord die is meestal ook wel 5cm.
Ik was klaar om 22u15, en De Dochter was er vanochtend om 7u blij mee, en begon spontaan angelina ballerina te imiteren...

2 opmerkingen:

vicarno's mama zei

op een half uur????? Wow, da is mega-snel... Patroon maken, knippen en stikken op een half uur??? Madre mia... Knap zeg.

Unknown zei

prachtig rokje!