woensdag 20 oktober 2010

halloween - cape

We kregen gisteren, dinsdag dus, een uitnodiging om vrijdag mee een halloweenwandeling te maken. Kindjes verkleed...
Wat doe je dan. Dan zoek je het internet af. Het idee om een roodkapjescape te maken voor karnaval zit al een tijd in mijn hoofd. Dus dacht ik: waarom geen vleermuizencape?
Meisjesmama legde de roodkapjes- en drakencape al geweldig uit, dus ik ga het warme water niet opnieuw uitvinden en baseer me op haar handleiding.
Ik kocht voor een luttele 3 euro een zwart fleece dekentje en ging aan de slag. Het dekentje meet 125x150 cm. Je plooit het dekentje dus dubbel over de korte kant, dan heb je ongeveer de gevraagde lengte zoals te zien bij meisjesmama: 70cm.
knip op 15 cm en 55 cm verder.
Neem een schotel of een bord, als het maar rond is en meet even af met speldjes of je mooi met een hele boog uitkomt. Teken af en knip uit.

Maak de kap en de sluiting volgens de beschrijving van meisjesmama

Ik maakde de sluitingen met velcro dubbel, want een kleuter zal daar toch het meeste aan trekken.

Voor de vleermuiscape voegen we nog een extraatje toe: neem 2 stukken van 12cm zwarte rek en bevestig die ongeveer in de helft van de cape, aan de voorzijde.En dan: aandoen en griezelen!!! (zie hier mijn pyama-griezel)


Wie liever dracula speelt, voegt een rode voering toe
Voor batman maak je enkel nog wat oortjes en een maskertje toevoegen...

Ook eentje gemaakt? We zien het resultaat graag hier

9 opmerkingen:

Jolan zei

Heel stoer ! en heel creepy ;-)

JJ zei

Leuk seg!
En voor een meisje kan het toch ook (volgende vrijdag is er een halloweenfeestje op de school van mijn dochter)
Waar heb je het dekentje gevonden? Zwarte dekentjes heb ik nog niet veel gezien...

mama saartje zei

Je kan het misschien niet zo goed zien, maar dit is mijn meisje-in pyama-griezel... Dus ja, het kan perfect voor een meisje he...
Deze dekentjes komen van zeeman, 2,99 euro per stuk...

JJ zei

Oeps, bloos...
Had het moeten weten als ik eerst een beetje geneusd had op je blog.
Morgen maar eens langs de zeeman fietsen. En zwarte rek inslaan (maar euh, domme vraag allicht, waar dient die juist voor? Voor rond de pols?)

mama saartje zei

inderdaad, voor rond de pols, want ze zullen moeten flapperen met hun vleugels, en dat maakt het voor die kleine peuters en kleuters iets makkelijker.

Lili zei

Heel leuk! (en bovendien lekker warm!)

Mie zei

Geweldig leuk!

Mamanaait zei

Ik las je reactie op de blog van meisjesmama en ben blij met je variatietip. De Batmancape valt hier goed in de smaak, nu nog even rode voeringstof kopen voor de draculavariant voor de oudste!

Linksepoot zei

Ziet er goed uit! Het warm water uitvinden lijkt mijn specialiteit te zijn. Ik begon er gewoon aan, met dit als resultaat: http://linksepoot.blogspot.be/2013/10/halloween-vleermuis-cape.html