dinsdag 28 december 2010

het super snelle rokje


Voor kerst kreeg De Dochter een kleedje, een gekocht kleedje. De Dochter was al weken aan het wachten om haar kleedje voor 'de feest' aan te doen, dus het was op kerstavond natuurlijk ook al meteen vuil. Maar omdat kerst hier (en waarschijnlijk bij vele onder jullie ook) bestaat uit een kerstdiner bij de ouders en eentje bij de schoonouders, moest ik dus op kerstdag nog iets uit mijn mouw schudden. Geen paniek, want ik had net voor de eerste keer in mijn leven eens 'merkenstofjes' gekocht. Ik kocht een stofje van petit pan. Zo mooi al die stofjes...!
En een vooruitziende mama heeft ook altijd boordstof in huis. Dus werd er op 1 - 2 - 3 een rokje voor De Dochter gestikt. Nog voor papa en De Zoon uit bed waren...
Dat patroontje zal hier nog veel gebruikt worden!! Mama gelukkig, de rokjes-liefhebbende dochter gelukkig.
(Let ook op het labeltje dat ik kreeg van knipmode)

En niet vergeten: je kan nog tot vrijdag meedoen aan mijn give-away!!

4 opmerkingen:

elisanna zei

Heel mooi!
Hier liggen ook nog veel stofjes te wachten op zo'n rokje (en de jongste dochter wacht mee...). Ben nog wat aan het puzzelen aan het juiste model, niet te wijd, niet te smal, ze zijn hier nogal kieskeurig :)

Photo-copy zei

Een heel tof stofke!

mama saartje zei

ja, ik zou voor mezelf er ook nog een rokske in durven maken.

Mariken-en-Jef zei

hey, ik heb hetzelfde stofje gekocht voor een nieuwjaarsrokje.
(waarschijnlijk een cirkel, want dat wil ze het liefst). Maar nu ben ik aan het twijfelen of ik er toch geen kleedje uit ga maken.
Leuke blog trouwens