zaterdag 5 februari 2011

kimono-bloesjeIk kreeg de kans om onlangs enkele leuke quiltstofjes over te kopen. De Dochter koos zelf dit stofje uit mijn bescheiden buit. Mijn favoriete stofje, en naar mijn idee ideaal voor dit bloesje. Dus toen De Papa een avondje met de mannen op stap ging, en de kindjes zo flink lagen te slapen, ging ik aan de slag met dit patroontje. Het is nog wat frisjes voor korte mouwen, dus verlengde ik ze tot 3 kwart.
Een tof patroontje. Ik voorspel nog enkele mini kimonobloesjes als kraamkadootje in de zomer, met een broekje erbij. En nog enkele maxi modellen voor De Dochter...
Zou ik eentje voor de zoon durven maken? Want dat besefte ik hier net: ik maak alleen voor mezelf en De Dochter. Er moet dringend eens iets van onder de machine rollen voor de miniman!

5 opmerkingen:

elisanna zei

Een heel leuk bloesje! En die giraf is ook geweldig;)

mama saartje zei

Aan de andere 2 kapstokjes hangen normaal nog een leeuw en een olifant. Maar die moesten voor één keertje wijken.

Mariken-en-Jef zei

Ik vind het ook mooi. En ik zou voor miniman zeker ook één maken.

Anoniem zei

Heb zelf het patroontje ook klaarliggen voor de zoon, want een dochter heb ik niet! En ik vind dat zeker kunnen (zelfs mijn man vond dat kunnen, dat zegt ook al iets he). :)

mama saartje zei

ik ga eens eentje proberen in tricot voor De Zoon, dan heeft het venteke ook eens iets van mama Saartje, buiten een resem mutsen en een gedeelde jas...