donderdag 5 mei 2011

naai je eigen tuniek - deel 1

Ik kocht het boek Naai je eigen tuniek. Een boek met 17 mooie tuniekjes in, zowel voor mij als voor De Dochter. Ik begon vol goede moed in dat stofje dat al zo lang lag te lonken. Maar ik was een beetje teleurgesteld. Ik moest het middenpand boven al versmallen, en dan nog kon ik het onderpand niet rimpelen wegens gewoon even breed. De halslijn kwam ergens ter hoogte van mijn navel, dus na ophalen van de schoudernaad, en nadien nog eens smocken van het achterpand, kwam ik eindelijk tot een resultaat waar ik mee kon leven...
Heb hier een volgend stofje klaar liggen voor een nieuw modelletje uit dit boek, en deze keer hopelijk zonder aanpassen. Wordt vervolgd...


edit: ik ontdekte net dat het stofje uit de filou collectie komt...

8 opmerkingen:

elisanna zei

Heel mooi! en een zalig stofje! Veel succes met de volgende....

Petit karo zei

Tof zeg! Het was al dat aanpas werk meer als de moeite waard!

vicarno's mama zei

Ik ben er ook over aan het denken om dat boekske te kopen! Prachtig stofke zeg!!!! Schoon gelukt.

mama saartje zei

nog een laatste probleem dat is opgedoken: de mouwen vallen steeds af, dus wat inventief omspringen met lintjes zal nog toegepast worden. Vicarno's mama: ik test (hopelijk) deze week nog een ander patroon uit, hopelijk had ik gewoon pech met mijn eerste keuze.

Kreatita T zei

Jammer dat je zoveel problemen hebt gehad om het te maken, maar het resultaat mag er wel zijn :)

Nele84 zei

Het is wel heel mooi! Ik heb hier ook nog een stofje liggen waar ik een tuniek mee wil maken, maar nog geen geschikt patroontje gevonden. Ik hou het hier in de gaten :-).

Cien zei

Ik probeerde deze tuniek ook te maken en had exact dezelfde problemen als jij. Maar ik had niet meer de moed om het af te maken :) Maar nu ik weer zie hoe een mooi model het is, ga ik het er deze week toch nog eens op wagen. Ik dacht het mouw-af-val-probleem op te lossen met kleine elastiekjes. Geen idee of dit de juiste oplossing is, natuurlijk :-) Succes met je verdere pogingen!

Gaƫlle - fabriccity.be zei

Oepsie, hier reeds 2 patroontjes geprobeerd en geen aanpaswerk nodig gehad, twas wel voor de dochter (misschien zijn kindjes gemakkelijker ;-). Kan je mij eens laten weten van welk merk dat stofje is? Mijn dochter had er ooit een gekocht kleedje van.