maandag 5 november 2012

ikea... goed idee (2)

Ikea heeft leuke stofjes, tenminste, dat vind ik, maar dat wisten jullie al. In oktober kreeg ik de kans om 2 ikea workshops te volgen. Mamasha legde uit hoe je een dekentje maakt met paspel. Eigenlijk wist ik al hoe dat moet. Maar hey, ik ging voor de gezelligheid, voor de ervaring, en de contacten ;-) En ook gewoon: ik had wel zin in een namiddagje niet te gaan werken!

De week nadien legde Oon uit hoe je een kussen met paspel en rits maakt. Wel, dat had ik dus nog niet gedaan. Kussenslopen genoeg gemaakt, maar zonder rits. En ik en handleidingen lezen, dat gaat niet zo goed samen. Daarom dus de workshop.
Het ging verbazend vlug, ik was als eerste weer buiten. Maar nu heb ik tenminste eindelijk de stap gezet om het kussen te maken!
Ze passen absoluut niet samen, maar euh, daar kraait geen haan naar...


Meer foto's te vinden op de pagina van ikea (11 en 18 oktober)

11 opmerkingen:

Karin zei

Ziet er mooi uit!!

wannesraps zei

Je kussen zou perfect passen bij mijn dekentje van de week ervoor!!! HAHAHA
Maren (hoemmelke.blogspot.com)

hilde@home zei

mooi, en een workshop volgen is inderdaad zoveel handiger en zoveel leuker dan een handleiding lezen ;-)

Mammabelle zei

Ja heel fijn lijkt me dat zo een workshop en als je de uitleg van dé meester krijgt blijft dat toch veel langer hangen, niet?

Zaanse Zolder zei

Je kussen vind ik echt super !

issews zei

De afmetingen van het kussen komen mooi uit met het motief op het kussen. Is je rits goed gelukt? Ik probeer het al eens, het resultaat is niet geheel perfect bij mij.

mama saartje zei

ik vind de rits wel oké ja, maar met die ikea machines was het niet zo evident. Dringend eens met eigen machine moeten proberen...
Eneuh, ik speelde ook vals door niets met de hand te doen.

Janina - Elke dag zaterdag zei

Donderdag was ik bij Ikea en twijfelde over die vogeltjesstof...en nam 'm niet mee. Maar nu is jouw mooie kussentje zie krijg ik toch een beetje spijt! Hij is leuk!

MolleBolle zei

Ik volg je blog al een tijdje, en nu leg ik ineens de link! Ik ben Barbarah, die naast je zat op de workshop, en dat merk ik nu pas bij deze post :). Hoe is het trouwens met de naaimachine voor de dochter?

mama saartje zei

Hey Barbarah! De dochter en ik wachten helaas nog vol ongeduld op de naaimachine...

eva maria zei

Hé, grappig, ik was ook op die kussenmaakdag in de Ikea Pop-up! Toch gek dat je nooit weet wie daar nog rondloopt, medeblogsters die in't echt uiteindelijk toch anoniem blijven ;-)