dinsdag 14 mei 2013

an apple a day...

Eindelijk heb ik 'het applehemdje' in mijn bezit. Dankzij een lieve mama van mijn kindjes hun school (en van ons mini-naaiclubje) kon ik het patroon overtekenen. Omdat ik gewaarschuwd werd dat het patroon breed uitviel, maakte ik een 98, lengte 104. Dus Supermam, als De Zoon weer een scheut krijgt, kom ik weer aanbellen, want ik was natuurlijk niet zo vooruitziend (lees: te lui) om de andere maten ook over te nemen.

Het patroon werd, in de aanloop naar het communieseizoen getest. En neenee, geen communiefeesten ten huize mama Saartje, maar we mochten elders onze voeten wel onder tafel schuiven, nog beter dus ;-)

Ik maakte de eerste versie uit een couponnetje van bij pauli. En de titel van deze blog is echt niet gelogen: man, wat is dat apple-hemdje snel klaar!!!
Veel sneller dan de andere hemdjes die ik al maakte voor De Zoon!
Dus, een week op voorhand was de dees klaar met de outfit voor het feest. Niet van mijn gewoonte, als je weet dat ik vaak nog in de auto knopen aannaai, of nog snel iets moet stikken als de eerste gasten aankomen.


Zoals je kan zien maakte ik de binnenste schouderpas en de onderkraag in een ander stofje.

Maar, toen zag ik 3 dagen op voorhand deze blogpost. En ik was verliefd. Nu ja, ik was al langer verliefd, op dat stofje, want ze ligt al een half jaar in de kast om om te toveren tot een rokje voor De Dochter. Maar nu wou ik dus ook zo een hemdje!!!
Donderdagmiddag meteen stof besteld bij bambiblauw, en in de namiddag kreeg ik al bericht dat ik het vanaf 17u kon oppikken! Helaas vertrok mijn trein iets vroeger, maar op vrijdagochtend ging ik mijn mooie stofje dus ophalen. 's Avonds had ik naaiclubje, en op zaterdagochtend moest ik alleen nog knopen aannaaien en knoopsgaten maken! Dus uiteindelijk vertrok De Zoon zo naar de feest:En nee hoor, er werd NIET geposeerd... ahum...

patroon: apple hemdje ottobre 3/2010
stof: Free Spirit, Blossom Blue, bij Bambiblauw

mooie gele knopen: veritas

9 opmerkingen:

Juffra Toertjes zei

Knap!

Nele84 zei

Super! Ik heb hier nog een paar meter van de groene variant van dat stofje liggen. Eén van de schoonsten is dat hé :).

emmaenmona zei

Cool! Ik ben ook fan van dat stofje!

Anoniem zei

Altijd welkom hier! En allebei keitoffe hemdjes, ik ben ook fan van de knoopjes op hemd nr 2!

Kreatita T zei

Wauw zeg, dat zijn direct 2 knappe hemden!

eva maria zei

Mooi zeg, allebei!

Een huis in de straat zei

Mooie stofjes! En leuke hemdjes, zie hem poseren. Hoe lief.

Anoniem zei

Super leuke stof, ik zal ook eens kijken bij bambiblauw. Normaal bestel ik altijd bij de Stoffen webwinkel van Stoffenshop. Ook erg leuke stoffen en goede kwaliteit. Groetjes Ineke

Unknown zei

Hele mooie hemdjes en heel mooi Gijsje ;-)