maandag 29 juli 2013

baby Lou

Ik ga al 3 jaar naar de naailes hier in het dorp (toen ik 18 was, ging ik trouwens ook al eens 2 schooljaren).
Het is daar een gezellige bende, en ik begon de lessen eigenlijk met het idee: dan ben ik er zeker van dat ik 1 avond in de week voor mezelf iets maak.
Een van de 'medeleerlingen' is een mama van op school. Onze zonen zitten in dezelfde klas. En begin juni mocht ze er nog een flinke zoon bij verwelkomen.
De week voor de bevalling was ze echter nog begonnen aan een maxi cosi deken voor de kleine spruit, in de veronderstelling dat hij, net als de grote broer, 2 weken te laat zou komen.
Hij kon echter niet wachten en kwam dus een week te vroeg ter wereld en was de maxi cosi-deken natuurlijk nog niet klaar...
Ik stelde voor dat ik ze zou afmaken, want met zo een kersvers boeleke, heb je niet veel tijd. Dus 2 weken na zijn geboorte ging ik de spullen oppikken. Om vervolgens meer dan een maand te laten staan (shame shame shame on me....). Gelukkig was het weer ons goedgezind en was de deken helemaal overbodig.
Gisteren dan toch mezelf er aan gezet, afgewerkt, en ineens ook weggebracht.
De deken is gemaakt uit heerlijk zachte, frisse spons aan de binnenkant en een leuk katoentje aan de buitenkant.
Ik ben helemaal fan van de kleuren!

patroon: knippie winter 2008

Ik kreeg vele vragen naar het patroontje. Wel, vandaag vond ik deze wikkeldeken op het net. Dus ik zou zeggen: allen daarheen....

7 opmerkingen:

Me, Myself and We zei

Heel leuk dekentje! Liefs, Me

Wollige wolkjes zei

Oh, wat een supertof dekentje! Die sterretjes, daar hou ik van :-)

http://wolligewolkjes.blogspot.com

Pienkel zei

Wat een mooie! Hier ligt er ook eentje van badstof en sterretjes te wachten op een kleine, maar ik heb zelf een patroon geknutseld, dus niet zo keurig met pijpjes, dit is wel heel leuk zo!

Riky zei

Kan ik het patroon voor deze omslagdoek van je krijgen/kopen. Ben er naar op zoek om hem te maken voor mijn dochter, die in februari haar eerste kleintje verwacht.
Riky

mama saartje zei

Ricky: kan je mij eens mailen op mama-saartje@hotmail.com?

Elisa zei

Heel mooi! En volgens mij (mama in wording) ook wel superhandig. daarom vroeg ik me af of het patroontje ergens te vinden of te koop is?
Groetjes!

mama saartje zei

ik krijg bijna wekelijks vragen voor dit patroon. Helaas is dit niet online te verkrijgen. Ik zal eens een mailtje wagen naar knippie...