maandag 21 januari 2013

comfort wear voor iedereen

Nu ja, toch al voor De Zoon en mezelf:

Toen bambiblauw een bericht op facebook postte dat de nieuwe stoffen van bora binnen waren, zette ik me samen met De Echtgenoot (jaja, u leest het goed) aan het kiezen. Deze sweaterstof won het van de prachtige vosjestricot, omdat, tja, gewoon omdat het sweaterstof was, en met dit weer is dat een plus. Ik bestelde op zaterdagavond, en maandagmiddag ging ik het pakje al oppikken.

Maar dan kwam nog de moeilijke keuze van een patroon te kiezen...
Uiteindelijk won de Varsity cowl neck trui. Het patroon knippen en alles in elkaar stikken duurde hooguit een uurtje. Alleen wou de overlock niet meewerken, dus werd het met de naaimachine gestikt. Maar verder is het wel een modelletje dat je volledig met de overlock in elkaar kan zetten. Ik ben er blij mee, en De Zoon ook.
varsity cowl neck meets bora
(hoewel op de dag van de foto's best wel heel ziek was, mijn koortsmannetje).

Deze trui is lang niet het enige stuk dat ik dit nieuwe jaar produceerde. Ik maakte onder andere nog deze Burda 7828, maar dan in shirt-versie:
Burda 7828
Ik maakte ook nog een kleed voor mezelf (ook de 7828), en de jump rope dress voor De Dochter, maar daarover later meer...

12 opmerkingen:

CarlaK.be zei

wow, knap zeg !
En al zoveel gemaakt... ik geraak niet in gang om kleding te maken...
Liefs!

JoChapeau zei

Knap knap knap ! Helemaal fan van jouw shirt-versie (hoe zou dat toch komen ? hihihi)

issews zei

Beide stofjes zijn perfect voor de truitjes!

With love - by Eva zei

Allebei super! Zulke kragen als de trui van de zoon, daar ben ik de laatste tijd ongelooflijk fan van! En de Burda 7828 staat ook nog op mijn lijst. Schone stofjes, ik kijk uit naar de volgende maaksels :)

Wollige wolkjes zei

Knap! Ik heb ook nog fameus getwijfeld om het stofje aan te kopen. Maar besliste met pijn in het hart dat ik dan maar eerst de rest eens wat moet wegwerken ...

heidi zei

hey sara, van waar komt dat blauwe stofje van je trui? ben helemaal fan :-)

Sweet Sienna Hope zei

toffe stofjes, leuke creaties!!

mama saartje zei

Ik heb geen idee meer waar ik mijn stof kocht, maar de stoffenkamer heeft hem in ieder geval nog in stock

Mme Li zei

Beide zijn zeer geslaagd!

Nice* zei

Heel schoon Pulleke!! Ik maakte uit hetzelfde stofje een bijna hetzelfde pulleke, met een iets minder fancy kraagje!!

Joke (The Needle Of Choice) zei

Super mooi! Vooral dat truitje, een inspiratie voor mijn kleine jongen. Ik aas al een tijdje opd at stofje, maar ik heb nog zoveel liggen... En dan dat patroontje! Super gewoon.

Unknown zei

Mooi, mooi, mooi ! Bedankt om naar het patroon te verwijzen en zou er soms ooit een tutorial komen voor de sweater ? 't Is dat ge het zo goed kunt uitleggen -)