donderdag 29 juli 2010

kadootjes krijgen is leuk


Laatst gaf ik me bij vicarno's mama op om mee te doen aan een PIF.
En gisteren zat ons kadootje in de bus! Of beter: De Dochter haar kadootje...
Ze scheurde de envelop (had haar warm gemaakt door naar de brievenbus te gaan om te kijken of er kadootjes waren) open en zei spontaan: MIJN!!!
Dank je wel Annelies! We zijn er blij mee!!!
Nu is het mijn beurt om kadootjes te maken. Dus als je mee wil doen aan mijn PIF, geef je dan hier op, dan krijg je van mij ook zo een leuk kadootje!

zondag 25 juli 2010

ik heb nog eens iets gedaan...

momenteel raak ik maar niet aan het prutsen. Ik smacht naar een eigen knutselhoekje, maar daarvoor moeten er eerst kastjes en tafeltjes geverfd worden. Dus daar gaat momenteel mijn tijd aan op. Maar gezien we vandaag nog eens een afspraak hadden met vrienden met pasgeboren babietje, moest ik wel aan de slag. Ze kregen van ons al een halve beco, maar er moest nog iets persoonlijk bij. Dus: een waskussenhoes aangepast en een tuttenkoordje of gewoon een knuffelkoordje.

donderdag 22 juli 2010

als er iets is dat ik eens wil winnen...


is het dit:
Op de website van kiind houden ze een give-away, en niet zomaar een, nee, een sakura bloom ringsling! slings and things looft deze draagdoek uit.
En sinds ik al héél veel draagdoeken heb, maar nog steeds geen degelijke ringsling, word ik bij deze dus heel hebberig!
Dus lezertjes allemaal: niet meedoen! Ik wil de ringsling!!!!

vrijdag 16 juli 2010

hoe het allemaal begon...

Ik meen me te herinneren dat ik als kind al een mini-naaimachine had. Mijn mama maakte ook vaak kleding en ging samen met enkele tantes naar de 'naailes'. Op woensdagavond was er bij een tante in het café zelfs een breiclubje in de winter. Heb in mijn hele leven dus ook al wel eens iets gebreid en zelfs gehaakt.
Toen ik groot genoeg was, mocht ik mee op mama's naaimachine.
Met periodes haalde ik ook de breimachine van mijn mama van zolder en dan breide ik maar door en door. Zo snel dat dat gaat zo een machine! Ik had een volledig pak fijne katoendraad in een winkel in ninove gekocht en dat is die zomer er helemaal doorgegaan. 90% in de breimachine, en 10% om bikini's en dergelijke te haken.
In halen en breien heb ik momenteel niet veel zin, er ligt nog steeds een halve trui in mijn kist. Het laatste dat ik maakte, was een truitje voor mijn dochterje.
Toen ik met het allereerste lief samen was, ben ik met zijn mama mee naar de naailes beginnen gaan. Ik maakte nooit wat we moesten maken, maar maakte steeds een stuk dat ik in de winkel had gezien na. Want wat je zelf doet, doe je meestal beter! 2 jaar naailes later was het gedaan met het lief en viel het wat stil.

Toen ik onder mama's vleugels uitvloog en met De Man ging samenwonen, miste ik mama's naaimachientje wel. Dus ging ik op zoek en kocht een tweedehands zangertje.
Buiten gordijnen omstikken, gebeurde er wel niet veel. Maar toen een draagjas zich opdrong, nam ik mijn zangertje terug ter hand.
Op het werk was er een heus naaiclubje onder de collega's, dus al snel was ik mee aan het naaien. Maar dan vooral handige zaken, zoals een boxzak voor De Zoon,of kraamkadootjes voor vrienden hun beebjes. En sinds kort ben ik ook nog eens wat voor mezelf beginnen maken.
Het zangertje werd ondertussen ingeruild voor een tweedehands broertje, en ooit, ooit koop ik een een nieuwe machine, een echte, een goede, ooit...Sinds vorig jaar ben ik ook al een paar keer een workshop juwelen maken gaan volgen bij een nog andere tante. Met andere woorden: ik wil zo veel doen, en heb zo weinig tijd...

Zo dat was mijn verhaal. Ik kreeg dit stokje van pippelotje Nu geef ik het stokje door aan:
vicarno's mama
Lila & Limeen
vrouwtje gekruid
doen jullie mee?Hoe werkt dit stokje?
1. Schrijf een blogje over de start en loopbaan van jouw passie.
Je kunt het hebben over:
je eerste creatie - jouw (stik)machine(s) - enkele mijlpalen - jouw 'meesters' - je topstuk - je werkplekje - weetjes - tips - ...

2. Knip en plak dit stukje tekst met de afbeelding in jouw blogje.

3. Geef het stokje door aan drie of meer gepassioneerde mensen (laat een berichtje achter op hun blog).

4. Laat je bij het eerste berichtje over hoe het begon (http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/hoe-het-begon.html) een wederwoordje achter met een link naar jouw verhaal?

lappen swappen?


ik heb deze ongelooflijk leuke retro stof gekocht in de kringwinkel. Een heel tijdje terug, maar ik heb gewoon te veel. Ik heb een lap van 90cm op 1,5m, daar zal ik een rokje van maken, maar dan heb ik nog 4m op 90cm. Dus doe me een voorstel en ik stuur je de lap op. Ik kan ook de lap in 2 doen, en dan zijn er 2 lappen van 2m op 90cm te swappen. Ideaal zou zijn als iemand minstens 75cm van de zwarte bloemenstof heeft zoals bij koekepeertje.
Heb er net een bestelling geplaats, maar natuurlijk de zwarte vergeten bestellen. Maar mag natuurlijk een andere stof zijn!
Als je niets te swappen hebt, maar wil hebben, post dan gerust een link op je blog...

dinsdag 13 juli 2010

een paar oldies...
Deze winter volgde ik een cursus poppen maken bij Ranonkel in Wijgmaal. Ik maakte voor De Dochter een lijsje.
Maar De Zoon kon natuurlijk niet achterblijven, dus maakte ik nadien voor hem (op de trein nota bene) een wagenhanger voor aan de autostoel.

zondag 11 juli 2010

Pay-it-forward

Ja, heb het zitten... heb me opgegeven voor een PIF bij Vicarno's mama. Zij zal voor mij iets maken (ongetwijfeld iets heel leuk) en dan is het mijn beurt. Ik zoek dus 3 mensen voor wie ik iets zal maken. Zij moeten op hun beurt dan ook 3 mensen zoeken om iets voor te maken (of iets leuk voor te kopen).

DUUUUUUUSSS.... Wie wil meedoen? Je mag eventuele likes en dislikes meedelen...

Maar eerst maar eens iets maken voor de mini-zomer-swap van het dragen-en-voedenforum.

rokjes rokjes rokjes...


kan je nooit genoeg hebben, dus maakte ik donderdagavond nog maar een rokje naar hetzelfde model als mijn vorig, en zoals het hoort: een paspeltje er bij tussen.
En het heerlijke aan rokjes is: ze zijn op een avond af....
Deze keer had ik niet genoeg stof over om de dochter assorti te maken, maar wel om mijn topje op te leuken.
Ik paste mijn tip toe. En hoewel het best wel oké was, ga ik nog wat andere manieren zoeken, want ik heb wel 5 minuten de opening aan het lostornen geweest.

vrijdag 9 juli 2010

rits inzetten - TIP

Misschien wisten jullie dit allemaal al héééél lang, maar ik vind dit een geweldige tip! Nu ja, geweldig, dat zal ik vanavond eens uittesten.
Ik knoei namelijk altijd met mijn ritsen. Dus straks zal mijn rokje proefkonijn worden (tenminste als dat verdomde ritsvoetje wilt inklikken), en ik laat jullie nadien weten of het wat is, die tip...

ritsvoetjes aaargh...

ik wil een paspelbandje in mijn rok stikken, en wil hiervoor een ritsvoetje gebruiken. Wil dat onding toch wel niet op mijn machine klikken zeker???!!!!
Tips anyone???

ruilen?


ik zag vorige week in de tweedehandswinkel dit leuke vestje van esprit, en moest het gewoon hebben. Maar... mijn dochter is nog maar net 2, en de maat is 140/146, 10-11 jaar dus. En ik ben gerust bereid iets eventjes opzij te hangen, maar 8 jaar wachten is misschien wat lang. Wie wil dit leuke vestje in ruil voor iets zelfgemaakt?
Doe mij een voorstel!
De kleur is in het echt feller geel, op de foto ziet het er wat flauw uit...

donderdag 8 juli 2010

kersjes...


vorige week gemaakt, maar eindelijk een foto: een zomerjurkje voor mezelf en een sundress voor De Dochter.

woensdag 7 juli 2010

fim-OH....overal zag ik leuke paddestoeltjes en appeltjes opduiken, dus kocht ik mezelf ook wat fimo. Gisteren wou ik toevallig iets opwarmen in de oven, dus dacht: snel wat appeltjes maken... en mee de oven in.
En dit is het eerste resultaat. Voor verbetering vatbaar, maar Rome werd ook niet in 1 dag gebouwd he...