woensdag 29 december 2010

zoek de 5 verschillen...

Als je beste vriendin voor haar dochter een kleedje vraagt, dan vraag je: "wat vind je mooi?"
Als je beste vriendin dan antwoord: bijvoorbeeld het kleedje nr 110 van something strange, maar dan zonder het zwart, want ik wil geen zwart. Dan maak je dit:

en dan hoop je dat ze je blog niet bezoekt voor zaterdag, want het kleedje zal op oudejaarsavond onder de boom liggen... (indien toch: act surprised)

dinsdag 28 december 2010

het super snelle rokje


Voor kerst kreeg De Dochter een kleedje, een gekocht kleedje. De Dochter was al weken aan het wachten om haar kleedje voor 'de feest' aan te doen, dus het was op kerstavond natuurlijk ook al meteen vuil. Maar omdat kerst hier (en waarschijnlijk bij vele onder jullie ook) bestaat uit een kerstdiner bij de ouders en eentje bij de schoonouders, moest ik dus op kerstdag nog iets uit mijn mouw schudden. Geen paniek, want ik had net voor de eerste keer in mijn leven eens 'merkenstofjes' gekocht. Ik kocht een stofje van petit pan. Zo mooi al die stofjes...!
En een vooruitziende mama heeft ook altijd boordstof in huis. Dus werd er op 1 - 2 - 3 een rokje voor De Dochter gestikt. Nog voor papa en De Zoon uit bed waren...
Dat patroontje zal hier nog veel gebruikt worden!! Mama gelukkig, de rokjes-liefhebbende dochter gelukkig.
(Let ook op het labeltje dat ik kreeg van knipmode)

En niet vergeten: je kan nog tot vrijdag meedoen aan mijn give-away!!

zondag 26 december 2010

10 projecten in 2011

Wat zijn uw goede voornemens voor volgend jaar?
Voor mij is dat: ons huisje weer wat verder afwerken, veel tijd met de kindjes doorbrengen en op knutselgebied mijn lijstje afwerken.
Ik zet het hier ook nog even, als 'extra drukmiddel'

Hier gaan we dan. 10 dingen zal ik zeker maken in 2011, maar alleen: of het deze dingen zullen zijn? Meestal zie ik iets, en wil ik dat meteen maken, ongeacht al de plannen/stoffen die klaar liggen.
Ik heb niet echt 10 naai-spulletjes op het programma staan, dus heb ik het ietsje ruimer genomen...

1. tegen de zomer mijn tafellaken maken
2. een mooie gele lamswollen trui omvormen tot mijn nieuwe handtas
3. een pyama voor De Dochter van de mooie prinsessenflanel dat ik kocht
4. het ideale tricotrokje voor mezelf tekenen en maken
5. een retrojurk voor mezelf
6. een tuintrouwfeest organiseren om die retrojurk op aan te doen
7. een tuinbroekje voor De Zoon
8. een webwinkeltje opstarten
9. een logo maken en bijpassende labels maken
10. sparen voor een nieuwe naaimachine... is ook een hele opdracht he ;-)


11 in 11
Ik wil er 11 in 11 van maken. Een puntje dat iedereen waarschijnlijk wel op zijn lijstje kan plaatsen:
11. minstens 5 stofjes uit mijn stoffenkast gebruiken alvorens nieuwe stoffen in te slaan!!!

Wil je mee doen, neem dan een kijkje op de blog van 10 in 11

dinsdag 21 december 2010

GIVE AWAY verlengd


Voor diegene die volgende week al een muts in de brievenbus hoopten te vinden: sorry, maar door bepaalde omstandigheden ga ik de give away verlengen tot het einde van het jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 1 Januari!
Ik heb trouwens het idee dat de post de laatste dagen toch niet werkt, dus maakt het eigenlijk niet zo veel uit... Veel reclame maken mag nog!!!

dinsdag 14 december 2010

zal ik eens iets weggeven??? GIVE AWAY


Vermits ik de kerstmarkt zaterdag zo leuk vond, en ik zó veel mutsjes heb gemaakt, heb ik besloten van er eentje weg te geven. Je mag kiezen uit 3 modelletjes in maten 0 tot 4 jaar.
Er zijn 3 soorten: een DJ-muts, een romantische muts met bloem of een omkeerbare pixiemuts. Geef je voorkeur (type en maat) hieronder op, en dan verloot ik na kerstmis een winnaar. OPGELET: VERLENGD TOT EIND 2010!!! Winnaar wordt bekendgemaakt op 1 januari 2011.
Dit kadootje ligt bij mama Saartje onder de boom, maar omdat toch niemand tijd heeft rond kerst, kan je meedoen tot-en-met 27 december. Kleur en maat regelen we dan wel achteraf.
Wat moet je doen: volgen, linken is leuk (maar niet verplicht) en niet vergeten maat en keuze op te geven.

zondag 12 december 2010

over mutsen en beesten...

gisteren was het dan zover! Het weer was ons goedgezind. Geen regen, misschien had de wind wat stiller mogen zijn, maar in elk geval: de opkomst was massaal, de reacties heel lovend. Ik ben gelukkig. Mijn eerste marktje was een succes. Ik verkocht, op 3 na, al mijn beestige vriendjes, en de mutsjes gingen ook vlot weg. Ik kreeg enkele bestellingen, want wegens tijdsnood maakte ik enkel mutsen voor kindjes tot 4 jaar. Wat bleek: er zijn ook wel volwassenen die een mutsje willen, evenals enkele 10-jarigen. Die zullen dus deze weken van onder mijn machine rollen, in de gewenste kleuren.
Hier alvast enkele foto's van mijn kraampje, en mijn modelletjes.

vrijdag 10 december 2010

donderdag 9 december 2010

breiseltjes


een luttele week en half postte ik dat ik beenwarmers wil voor de dochter. Wel, Ria, een creatieve bezige bij, euh, collega, begon meteen te breien. En toen ik vandaag bij haar op kantoor langsging, lag er een kadootje voor mij. 2 (!) paar beenwarmers voor De Dochter. Die werden bij thuiskomst meteen getest, zoals het hoort: 1 aan elk been...

En bij het opruimen van de kinderkleedjes vond ik warempel een zelfgebreid truitje. Ik breidde 3 jaar geleden een truitje voor De Dochter. Maar het werd een beetje te jongens-achtig. Nu, 3 jaar later, vond ik het dus terug voor De Zoon. Helaas net een halve maat te laat. Ach ja, ik en breien...

zondag 5 december 2010