woensdag 21 december 2011

nog een last minute gastvrouw-geschenk?

theelichtjes
Ze komen er aan, de feestdagen.
Zoals elk jaar vieren wij Kerstdag met mijn ouders, mijn tante en de grootouders. Mijn tante en mijn moeder wisselen jaarlijks af om gastvrouw te spelen. En hoewel het er allemaal heel gemoedelijk aan toe gaat, kan je toch moeilijk met lege handen aan komen? Een van de kleine kadootjes die ik mee zal nemen zondag, zijn deze theelichtglasjes.
Super makkelijk om te maken, eens je zelf je mod podge hebt gemaakt.
theelichtjes
Mod podge? Zal ik daar mee beginnen?
Ik kocht gewone hobbylijm bij een of andere goedkope winkel. Kieperde de inhoud in een leeg potje, vulde het bij met een zelfde hoeveelheid water. Deksel er op, schudden maar...
En wat doe je daar dan mee?
Je neemt een theelichthoudertje van een andere goedkope winkel en kleeft daar een overschotje stof op.
Eerst wikkel je een stukje patroonpapier rond het theelichtje om het patroontje te maken. Je knipt de boven en onderkant langs de randen af, plooit terug open, en voilĂ : een patroontje voor je stof.
Dan smeer je de buitenkant van je theelichtje vol met de mod podge die je maakte, en kleeft voorzichtig de stof er op. Nadien ga je nogmaals met de mod podge over de buitenkant van de stof.
Laat de boel drogen, en knip nadien eventuele stukjes stof af die over de rand komen piepen.
Ideaal voor de restjesbak op te gebruiken!
theelichtjes
Stof: Petit Pan

Ook eentje gemaakt? We zien het resultaat graag hier

vrijdag 16 december 2011

waar zijn mijn sleutels?!

vraag ik mezelf meermaals per week af. Bij deze dus tijd voor een nieuwe sleutelhanger. Geen ieniemienie exemplaar, want ik hou van een grote sjakosh (meer daarover later), en zo een klein schattig sleutelhangertje, dat vind geen mens.
Kijk eens welk hip exemplaar ik voor mezelf maakte? Nu ja, hip. Hum, gemaakt uit lintjes die eerst een toertje wasmachine hebben gedraaid om de muffe geur er uit te krijgen.
sleutelhanger
Ik kreeg via via een heuse schat aan lintjes, applicaties allerhande en slotjes van een oude sloefenfabriek. Misschien moet ik jullie binnenkort maar eens waterachtig maken met foto's van de buit.
En ik stopte niet bij 1 exemplaar. Ik maakte er een hele hoop.


Wel therapeutisch, zo met een rubberen hamer op sleutelhangers slaan.

dinsdag 13 december 2011

gerecyc LEER d

Men neme een witte lederen rok, een zwarte en een bruine, en gooi daar nog een groene moto-broek bij, en men maakt nen hoop sjakoshen. Hieronder enkelen als voorbeeld
handtas
clutch
lederen birdie clutch
lederen moustache-clutch
tas

en van den overschot nog enkele feestarmbanden:
lederen armband