woensdag 21 december 2011

nog een last minute gastvrouw-geschenk?

theelichtjes
Ze komen er aan, de feestdagen.
Zoals elk jaar vieren wij Kerstdag met mijn ouders, mijn tante en de grootouders. Mijn tante en mijn moeder wisselen jaarlijks af om gastvrouw te spelen. En hoewel het er allemaal heel gemoedelijk aan toe gaat, kan je toch moeilijk met lege handen aan komen? Een van de kleine kadootjes die ik mee zal nemen zondag, zijn deze theelichtglasjes.
Super makkelijk om te maken, eens je zelf je mod podge hebt gemaakt.
theelichtjes
Mod podge? Zal ik daar mee beginnen?
Ik kocht gewone hobbylijm bij een of andere goedkope winkel. Kieperde de inhoud in een leeg potje, vulde het bij met een zelfde hoeveelheid water. Deksel er op, schudden maar...
En wat doe je daar dan mee?
Je neemt een theelichthoudertje van een andere goedkope winkel en kleeft daar een overschotje stof op.
Eerst wikkel je een stukje patroonpapier rond het theelichtje om het patroontje te maken. Je knipt de boven en onderkant langs de randen af, plooit terug open, en voilà: een patroontje voor je stof.
Dan smeer je de buitenkant van je theelichtje vol met de mod podge die je maakte, en kleeft voorzichtig de stof er op. Nadien ga je nogmaals met de mod podge over de buitenkant van de stof.
Laat de boel drogen, en knip nadien eventuele stukjes stof af die over de rand komen piepen.
Ideaal voor de restjesbak op te gebruiken!
theelichtjes
Stof: Petit Pan

Ook eentje gemaakt? We zien het resultaat graag hier

vrijdag 16 december 2011

waar zijn mijn sleutels?!

vraag ik mezelf meermaals per week af. Bij deze dus tijd voor een nieuwe sleutelhanger. Geen ieniemienie exemplaar, want ik hou van een grote sjakosh (meer daarover later), en zo een klein schattig sleutelhangertje, dat vind geen mens.
Kijk eens welk hip exemplaar ik voor mezelf maakte? Nu ja, hip. Hum, gemaakt uit lintjes die eerst een toertje wasmachine hebben gedraaid om de muffe geur er uit te krijgen.
sleutelhanger
Ik kreeg via via een heuse schat aan lintjes, applicaties allerhande en slotjes van een oude sloefenfabriek. Misschien moet ik jullie binnenkort maar eens waterachtig maken met foto's van de buit.
En ik stopte niet bij 1 exemplaar. Ik maakte er een hele hoop.


Wel therapeutisch, zo met een rubberen hamer op sleutelhangers slaan.

dinsdag 13 december 2011

gerecyc LEER d

Men neme een witte lederen rok, een zwarte en een bruine, en gooi daar nog een groene moto-broek bij, en men maakt nen hoop sjakoshen. Hieronder enkelen als voorbeeld
handtas
clutch
lederen birdie clutch
lederen moustache-clutch
tas

en van den overschot nog enkele feestarmbanden:
lederen armband

dinsdag 29 november 2011

2 meisjes = 2 rokjes

Een vriendin van me vroeg of ik rokjes kon maken voor de verjaardag van een tweeling. Ze werden 1 jaar. De mama van de meisjes koos 2 bij elkaar passende stofjes en ik maakte 2 rokjes. Zo simpel kan dat zijn
2 rokjes voor 2 meisjes
2 rokjes voor 2 meisjes

dinsdag 22 november 2011

een verplicht nummertje

UWYHIk ga sinds vorig jaar weer naar de naailes. Weer, want ergens in een lang verleden, toen ik 18 jaar was, ben ik ook 2 jaar naar de les gegaan met de mama en zus van mijn toenmalig vriendje. En omdat mijn zin om te naaien de laatste 15 jaar een beetje af en aan kwam, besloot ik vorig jaar opnieuw te beginnen. Zo doe ik tenminste aan iets verder elke woensdagavond.
Ondertussen zit ik wel bijna dagelijks aan mijn machine, maar die woensdag, dan wordt er enkel voor mezelf gewerkt.
Dit jaar is het de module: jurk en bloes. Liefst in katoen. Hum, heb ik niet veel in mijn kast liggen, dus maar eens lief gevraagd of het in tricot mocht, en dan maar ineens een kraagje toegevoegd om het ietsje moeilijker te maken. Ik had mezelf een stoffenstop opgelegd, dus werd het UWYH. Maar ik koop vaak 1 metertje, dus het werd een metertje van dit, een metertje van dat, wat boordstof erbij, en ik kreeg dit:
UWYH kleedje
Ik ben niet wild van de kleurencombinatie, maar ben wel tevreden over mijn getekend patroontje. Ik denk dat ik het eens in een ander kleurtje ga maken...

donderdag 10 november 2011

eentje voor de winter


Toen ik de stof zag liggen bij Pauli, was ik verliefd. Ik kocht een dikke meter, en dacht aan een kleedje. Een weekend ging voorbij, en zondagnacht schoot ik ineens wakker: ik wil een kleedje met lange mouwen! Dus sprong ik maandag tijdens mijn middagpauze op een geleende gele fiets, en spurtte naar het centrum, in de hoop dat de heren van pauli nog een dik half metertje over hadden. De rol was al serieus geslonken, maar gelukkig hadden ze nog wat centimetertjes voor mij. Ik kocht bijpassende gele boordstof en zag het al helemaal zitten. En dankzij mijn lieve overlock, werd dit kleedje helemaal zoals in mijn dromen...

woensdag 2 november 2011

birthdayboy (deel 2)

Zaterdag kreeg de jarige zoon zijn feestje.
Op het stiksel van augustus (of was het september) maakten we allemaal samen tricot T-shirtjes. Dit werd mijn verjaardagsversie:
dino dudes
15 minuten voor de aanvang van het feestje werd er nog snel snel een kroon gestikt en geflockt, en de speelkeuken die hij van ons kado kreeg moet wegens tijdsgebrek maar even zo dienst doen. Zonder plexiglas in de oven en zonder de achterwand waar nog een stang en een legplank op moet komen. speelkeukentje

Maar de dumptruc-taart viel in de smaak, en het feestgezang ook. Kijk maar:
dumptruc-taart2 jaar!

En zijn meter, die ik een tijdje terug de eerste keer een rokje leerde maken, is helemaal gebeten door de naaimicrobe, en maakte voor De Zoon dit geweldig rugzakje!
rugzakje

dinsdag 25 oktober 2011

superstar birthdayboy (deel 1)

rockstar guitarVandaag is het zover: De Zoon wordt 2 jaar!
Zaterdag is het feest, en krijgt hij zijn groot kado, maar je mag een verjaardag nooit ongemerkt voorbij laten gaan, dus kreeg hij vandaag al een klein kadootje.
Een speelgoedgitaar, en een bijpassende broek, want elke jarige jongen verdient een broekje dat hij makkelijk aan en uit kan trekken bij de potjesbezoeken (jaja, meneertje van 2 is zindelijk). Nu alleen nog een boxershort van Van Katoen maken. En, je kan het helaas op de foto's niet zien, maar de T-shirt kreeg ook een gitaar geflockt.
Gelukkige verjaardag lieve Gijs...
superstar b-boy (birthdayboy)superstar b-boy 2sponsen broekje

broek: ottobre 4/2011 - city mouse
boordstof: bambiblauw

donderdag 13 oktober 2011

nog maar weer

eens een babydekentje...
Mijn collega kreeg een zoon. Geïnspireerd door het kaartje, maakte ik dit voor de kleine spruit:
geboortedekentje
Helaas begon ik er aan op zondag, toen het babybezoek voor maandag gepland was. Geen paspel in huis, geen biais van die lengte, ... Ik ging dus aan de slag om meterslange biais te maken van een lapje stof, stikte er mijn bolletje wol tussen (tja, ik had dus echt niets deftig in huis), en maakte tussen het gekrijs van de zieke zoon door het dekentje af. Net op tijd
dekentje

maandag 26 september 2011

pequeño Nette

werd 3 jaar, dus kreeg ze een pequeño Purse. Ik voegde een zakje vooraan toe, zodat meneertje en mevrouwtje in het tasje kunnen wonen.
En omdat de mama van Nette een eigen stempel vroeg, haalde ik de gutsen nog eens boven.
pequeno purse
Dit pakje ging samen met een hangertje en een broche richting Nette. Gelukkige verjaardag lieve meid, van je tante 'mama Saartje'

vrijdag 16 september 2011

99 feelings

ik deel niet snel iets wat ik ergens zie, maar ik stel voor dat jullie toch eens allemaal hier gaan kijken.
99 gevoelens vertaald in kleien potjes. Ik word er een beetje hebberig van...
Mini feeling: invincible

welke is jullie favoriet?

maandag 12 september 2011

back to school

en ons huishouden ligt op zijn gat. De Dochter die doodmoe is bij thuiskomst van de eerste kleuterklas, meteen in slaap valt, niet meer wakker te krijgen is om te eten, om nadien om half negen wakker te worden en het wel gehad te hebben met slapen.
Zo erg dat er hier dus al een week en half niets van onder de machine is gerold, buiten dan dit:
back to school
Want het heen-en-weer schriftje moest toch een kaftje...

en al wie nu nog op iets van mij aan het wachten is (een rokje, een give-away-prijs, ...) het komt er aan! Deze week proberen we weer wat structuur binnen te smokkelen

donderdag 8 september 2011

baby's allerlande, wees gewaarschuwd

want vanaf nu krijgt elke baby een eigen dekentje...
kraamkadootje

dinsdag 30 augustus 2011

ook een supersnel rimpelrokje? (tutorial)

ofte: het patroonloze, ritsloze, zelfkant rimpelrokje!
of vanaf heden omgedoopt tot de 25 minute skirt (tja, 15, 20 en 30 minute skirt bestaat al)


Voor dit rokje heb je geen patroon nodig!

Ik neem als voorbeeld een patroontje voor maatje 104/110.
Stap 1: de tailleband berekenen en knippen

Stap 2: het rokgedeelte knippen

Stap 3: alles toeplooien en stikken

Bij de tailleband laten we net onder het midden een stukje open waar onze elastiek later door kan.
Let op dat je deze opening aan de binnenkant van de tailleband houdt!

Stap 4: rimpel de bovenzijde van het rokgedeelte (dit kan je bijvoorbeeld doen je door de grootste steeklengte te selecteren op je machine, en 2 stiksels op 2mm van elkaar te geven. Niet vasthechten. Nadien kan je dan aan 1 van de 2 draadjes voorzichtig trekken en het geheel rimpelen)
Stap 5: plooi de tailleband dubbel en bevestig in het rokgedeelte
Dan krijg je dit:
En na vaststikken dit:

Je rokje is al bijna klaar!

Stap 6: Werk de zoom af naar keuze en voeg door de opening een elastiek toe.je kan nog een sierstiksel geven op de tailleband, en eventueel net onder de elastiek (voor het inbrengen van de elastiek).

Laat het bandwerk beginnen! 1-2-3-rokje
1-2-3-rokje
1-2-3-rokje

Dit rokje kan ook perfect met voering. Als jullie willen, leg ik dat later ook nog even uit...

en als hulplijn als je geen model in de buurt hebt (klikbaar)


Zelf ook een rokje gemaakt? Post het hier! of mail het naar mama-saartje@hotmail.com, dan post ik het voor u!

dinsdag 23 augustus 2011

en de tipi gaat naar...

Op facebook, hier en alle links samen waren 46 deelnemers.
Creatinneling, mail je mij je adres?vrijdag 12 augustus 2011

Meinem kleinen Deutschen sextourist

(of hoe ge dat ook moet vervoegen)
Voor als De Zoon zin heeft in een verkleedpartijtje. In mijn hoofd leek het geweldig, maar nu lijkt het gewoon een zeer fout hemd!
hemdje
En nu vertrek ik op vakantie!
Tot binnen een dikke week, en dan trek ik ook een winnaar voor de Give-Away!

maandag 8 augustus 2011

er kwam eens een kleedje voorbij gewandeld...

en mama Saartje durfde aan de eigenares niet vragen van welke winkel het kwam. Dus fietste ik naar Annamarieke om stof en maakte ik gewoon zelf een kleedje!
mijn nieuwe lievelingskleedje
details

And I absolutely love it!!!

psst: vergeet mijn give away niet...