vrijdag 25 februari 2011

het test-verjaardagsjurkje


De Dochter wordt in maart al 3! En dat verdient een jurkje! Ik werd verliefd op het patroon van modkid, en bestelde in de ustated nites of America ook dezelfde stofjes. Maar om daar nu meteen in te knippen... Dus werd er een testjurkje gefabriceerd. Gelukkig maar, want ik vind het patroon toch net wat te wijd. En ook de pop had dringend een nieuw kleedje nodig. Dat exemplaar is wat beter gelukt.
Nu weet ik alleen niet wat De Dochter het leukst vond: het kleedje of het feit dat haar Suzy hetzelfde kleedje heeft...

woensdag 23 februari 2011

lapjes ruilen?


Sommigen zullen het al gezien hebben, anderen niet. Maar ik heb een lapjesruil blog opgezet. De links zie je rechts op mijn blog of op lapjes ruilen.
Al de lapjes die je gekocht hebt, maar nu niet meer mooi vindt, mag je te ruil zetten. Eventueel met wensen qua ruilmateriaal. Of een half lapje van die merkenstof. Misschien nog net genoeg voor een rokje voor iemands dochter.
Of heb je hard gezwoegd aan een kledingstuk, maar blijkt het toch net te klein?
Contacteer mij, ik voeg je toe, en je kan zelf je lapjes te ruil aanbieden...
Veel ruilplezier allemaal!

zondag 13 februari 2011

er zit een gat in mijne nieuwe jas!

Men gaat de laatste dagen eindelijk eens naar de solden en men kope daar een jas aan min 70%. Dan neme men een schaar en een overschotje.
En dan krijg je na een uurtje dit:
De Zoon, die voor 1 keertje eens niet goed op een foto staat (en het is nog zo een schoon venteke), daar was wat meer werk aan dan 1 uurtje...

woensdag 9 februari 2011

opgeruimd staat netjes


de fleecejes en de sweaterstofjes werden nog niet onder handen genomen, evenals de stevige ikea-katoentjes. En er zat ook wat te voorwassen, dus helemaal compleet is mijn kast nog niet, maar ik ben toch blij met het overzicht en de orde!


Ik kwam ook nog een rol stof tegen die toch net een hoop langer was dan gedacht. Ik kocht de rol in zijn geheel. Ik heb, denk ik, zeker 5 meter. Dus als iemand een metertje, of 2, of 3 wil van onderstaande soepelvallend stofje, let me know!

maandag 7 februari 2011

plooi en plooi en plooi en ...

Op mijn werk zijn ze het archief aan het opkuisen en zo verdwijnen er een hoop kartonnen kaften met linten. Dus bedacht ik me dat ik die kartonnen stukken wel kon gebruiken om orde op zaken te stellen.
Ik nam een hoop mee, maar bij thuiskomst bleek ik maar net genoeg stukken karton te hebben voor de losliggende stofjes... *oeps*
Helaas moeten mijn kast en stoffenschuiven nog onder handen genomen worden. Beetje bij beetje, morgen maar weer wat kartonnetjes meebrengen.

Hier kan je het oorspronkelijke idee vinden.

zaterdag 5 februari 2011

kimono-bloesjeIk kreeg de kans om onlangs enkele leuke quiltstofjes over te kopen. De Dochter koos zelf dit stofje uit mijn bescheiden buit. Mijn favoriete stofje, en naar mijn idee ideaal voor dit bloesje. Dus toen De Papa een avondje met de mannen op stap ging, en de kindjes zo flink lagen te slapen, ging ik aan de slag met dit patroontje. Het is nog wat frisjes voor korte mouwen, dus verlengde ik ze tot 3 kwart.
Een tof patroontje. Ik voorspel nog enkele mini kimonobloesjes als kraamkadootje in de zomer, met een broekje erbij. En nog enkele maxi modellen voor De Dochter...
Zou ik eentje voor de zoon durven maken? Want dat besefte ik hier net: ik maak alleen voor mezelf en De Dochter. Er moet dringend eens iets van onder de machine rollen voor de miniman!