vrijdag 25 mei 2012

skirtweek!

Naar jaarlijkse gewoonte houdt crafterhours skirtweek, nu ja: week... het is meer een maand. Dit jaar wou ik eens iets inzenden. En dat is dus deze rok geworden...

Ik hou van kringloopwinkels. En gelukkig voor mij is er een geweldige kringloopwinkel net om de hoek. Met standaard een bak met gehaakte kantjes, ofte: doily's! Dus elke keer weer, kijk ik in die bak om de mooiste exemplaren mee te grabbelen.

Behalve kringloopwinkels hou ik natuurlijk ook van stoffenwinkels, om de hoek van mijn werk (nu ja, een grote hoek) zit ook een leuke stoffenwinkel! Met een koopjestafel waar de couponnetjes aan halve prijs liggen.
Ik kocht dit prachtig mooi groene stretchstofje van die tafel. En zo verkreeg ik dus een rok voor minder dan 5 euro (doily's inclusief!) doily

Er kwam wel wat zoek- en paswerk aan te pas, maar de rok werd ondertussen getest en goedgekeurd voor een lentefeest. (Leve doorschijnend garen!)
Ik vind hem geweldig, maar wat vinden jullie er van?

donderdag 24 mei 2012

1,7m ?! Niks van, 95cm zeg ik u!

Zoals u al bij Riet kon zien, gingen we bij het Leuvens stiksel nog een samen aan een projectje werken. De burda 7828!
En zoals u al wel weet, ben ik van dat patroon niet vies (bewijzen minstens 6 voorgaande kleedjes). Het patroon schrijft voor maat 38 1,7m voor! Oké, ik haal het strikdeel wel weg, maar kom, zó veel stof is nu toch echt overdreven...

Ik kocht op het vorige stoffenspektakel in Leuven 1.2m stof met dit jurkje in gedachten.
Nu ja, ik vroeg 1.2m, waste het, en meette nadien exact 95cm stof.
Fout geknipt? fout gewassen?
Wie zal het zeggen, maar zoals u ook bij Riet al kon zien, kreeg ik mijn kleedje er toch uit geknipt.
Compleet rekening houdend met draadrichting en heel den boel!En om te bewijzen dat het kleedje niet tot onder mijn navel komt, speciaal voor u een slecht gefocuste, zelfontspannen, foto, alstemblieft, graag gedaan...

en 't is nu ni dat ik een klein dropje ben...

maandag 21 mei 2012

de hemdjes sew along

wel euh... het hemdje is geknipt, overlockt, en nu nog in elkaar krijgen.


Maar de zoon had vandaag zijn eerste schooldag, en dat vroeg om een mooi hemdje. Dus diepte hij zelf het hemdje uit de wasmand op dat zijn meter voor hem kocht op Van Katoen. Wie snel is, kan misschien ook nog eentje bemachtigen.


Ze zijn in ieder geval goedgezind vertrokken, die 2 van mij!

dinsdag 15 mei 2012

snel klaar kleedje voor mezelf

maar nog even op de foto MET botten en nylons... 3 jaar geleden zag ik dit patroon staan, en vond het meteen een heel leuk kleedje. En maar 1 bolletje, dus dat wil zeggen: zo klaar! woehoe, wie houdt er niet van snel klaar kleedjes?! Maar het patroon bleef in mijn kast staan, en staan, en stof te vergaren,... totdat ik mijn stoffenkast moest verhuizen en het gekozen stofje tegen kwam. Ik twijfelde: weer een burda 7828 kleedje of eens iets anders. Zo kwam ik tot dit patroon.
knipmode mei 2009 Ik voegde zelf een contrasterend biesje toe. En volgende keer maak ik eens een versie zonder de plooitjes... (want zo lijk ik wel zwanger, wat ik helaas niet ben) En kijk eens: mijn nieuwe button past er perfect bij! nieuwe button ;-)

donderdag 10 mei 2012

stank voor dank!

De Echtgenoot was jarig. Dus ik bedacht dat ik voor hem wel eens een hemdje kon maken. En wat kreeg ik dan als antwoord: "dat is mijn kleur ni" Pff... dat zal ook de laatste keer zijn dat hij iets van mij krijgt! En als straf heb ik het zelfs nimeer deftig gestreken, neh!!
Hij heeft het welgeteld een halve dag gedragen, met trui er over... (maar moest na passen wel toegeven dat hij er nog wel oké mee stond)

zaterdag 5 mei 2012

Op de planning...

Veel te veel natuurlijk, maar wat er zeker op staat is het volgende: - Een moederdagkadootje, deadline 13 mei dus. Plan: een boekenleeskussen, vermits mijn mama constant met opgetrokken benen in de zetel een boek ligt te lezen - 17 mei worden we verwacht op een lentefeest. Op de planning dus een antoinette jurk voor De Dochter? Een hemdje voor De Zoon in deze prachtige stof die ik bij bambiblauw bestelde, en als gewoonlijk super snel toe kreeg. Nu nog supersnel n elkaar krijgen. Helaas moet het sneller klaar zijn dan de sew along van mamasha... En voor mezelf ook nog een kleedje. De Man kreeg al een hemd van mijn hand. Nu mijnheer nog op de foto krijgen ;-) Wat staat er bij jullie op de deadline? En dan bedoel ik niet al die wilde plannen die we ongetwijfeld allemaal hebbe voor de meeste van de stofjes in de kast...