woensdag 29 december 2010

zoek de 5 verschillen...

Als je beste vriendin voor haar dochter een kleedje vraagt, dan vraag je: "wat vind je mooi?"
Als je beste vriendin dan antwoord: bijvoorbeeld het kleedje nr 110 van something strange, maar dan zonder het zwart, want ik wil geen zwart. Dan maak je dit:

en dan hoop je dat ze je blog niet bezoekt voor zaterdag, want het kleedje zal op oudejaarsavond onder de boom liggen... (indien toch: act surprised)

dinsdag 28 december 2010

het super snelle rokje


Voor kerst kreeg De Dochter een kleedje, een gekocht kleedje. De Dochter was al weken aan het wachten om haar kleedje voor 'de feest' aan te doen, dus het was op kerstavond natuurlijk ook al meteen vuil. Maar omdat kerst hier (en waarschijnlijk bij vele onder jullie ook) bestaat uit een kerstdiner bij de ouders en eentje bij de schoonouders, moest ik dus op kerstdag nog iets uit mijn mouw schudden. Geen paniek, want ik had net voor de eerste keer in mijn leven eens 'merkenstofjes' gekocht. Ik kocht een stofje van petit pan. Zo mooi al die stofjes...!
En een vooruitziende mama heeft ook altijd boordstof in huis. Dus werd er op 1 - 2 - 3 een rokje voor De Dochter gestikt. Nog voor papa en De Zoon uit bed waren...
Dat patroontje zal hier nog veel gebruikt worden!! Mama gelukkig, de rokjes-liefhebbende dochter gelukkig.
(Let ook op het labeltje dat ik kreeg van knipmode)

En niet vergeten: je kan nog tot vrijdag meedoen aan mijn give-away!!

zondag 26 december 2010

10 projecten in 2011

Wat zijn uw goede voornemens voor volgend jaar?
Voor mij is dat: ons huisje weer wat verder afwerken, veel tijd met de kindjes doorbrengen en op knutselgebied mijn lijstje afwerken.
Ik zet het hier ook nog even, als 'extra drukmiddel'

Hier gaan we dan. 10 dingen zal ik zeker maken in 2011, maar alleen: of het deze dingen zullen zijn? Meestal zie ik iets, en wil ik dat meteen maken, ongeacht al de plannen/stoffen die klaar liggen.
Ik heb niet echt 10 naai-spulletjes op het programma staan, dus heb ik het ietsje ruimer genomen...

1. tegen de zomer mijn tafellaken maken
2. een mooie gele lamswollen trui omvormen tot mijn nieuwe handtas
3. een pyama voor De Dochter van de mooie prinsessenflanel dat ik kocht
4. het ideale tricotrokje voor mezelf tekenen en maken
5. een retrojurk voor mezelf
6. een tuintrouwfeest organiseren om die retrojurk op aan te doen
7. een tuinbroekje voor De Zoon
8. een webwinkeltje opstarten
9. een logo maken en bijpassende labels maken
10. sparen voor een nieuwe naaimachine... is ook een hele opdracht he ;-)


11 in 11
Ik wil er 11 in 11 van maken. Een puntje dat iedereen waarschijnlijk wel op zijn lijstje kan plaatsen:
11. minstens 5 stofjes uit mijn stoffenkast gebruiken alvorens nieuwe stoffen in te slaan!!!

Wil je mee doen, neem dan een kijkje op de blog van 10 in 11

dinsdag 21 december 2010

GIVE AWAY verlengd


Voor diegene die volgende week al een muts in de brievenbus hoopten te vinden: sorry, maar door bepaalde omstandigheden ga ik de give away verlengen tot het einde van het jaar. De winnaar wordt bekendgemaakt op 1 Januari!
Ik heb trouwens het idee dat de post de laatste dagen toch niet werkt, dus maakt het eigenlijk niet zo veel uit... Veel reclame maken mag nog!!!

dinsdag 14 december 2010

zal ik eens iets weggeven??? GIVE AWAY


Vermits ik de kerstmarkt zaterdag zo leuk vond, en ik zó veel mutsjes heb gemaakt, heb ik besloten van er eentje weg te geven. Je mag kiezen uit 3 modelletjes in maten 0 tot 4 jaar.
Er zijn 3 soorten: een DJ-muts, een romantische muts met bloem of een omkeerbare pixiemuts. Geef je voorkeur (type en maat) hieronder op, en dan verloot ik na kerstmis een winnaar. OPGELET: VERLENGD TOT EIND 2010!!! Winnaar wordt bekendgemaakt op 1 januari 2011.
Dit kadootje ligt bij mama Saartje onder de boom, maar omdat toch niemand tijd heeft rond kerst, kan je meedoen tot-en-met 27 december. Kleur en maat regelen we dan wel achteraf.
Wat moet je doen: volgen, linken is leuk (maar niet verplicht) en niet vergeten maat en keuze op te geven.

zondag 12 december 2010

over mutsen en beesten...

gisteren was het dan zover! Het weer was ons goedgezind. Geen regen, misschien had de wind wat stiller mogen zijn, maar in elk geval: de opkomst was massaal, de reacties heel lovend. Ik ben gelukkig. Mijn eerste marktje was een succes. Ik verkocht, op 3 na, al mijn beestige vriendjes, en de mutsjes gingen ook vlot weg. Ik kreeg enkele bestellingen, want wegens tijdsnood maakte ik enkel mutsen voor kindjes tot 4 jaar. Wat bleek: er zijn ook wel volwassenen die een mutsje willen, evenals enkele 10-jarigen. Die zullen dus deze weken van onder mijn machine rollen, in de gewenste kleuren.
Hier alvast enkele foto's van mijn kraampje, en mijn modelletjes.

vrijdag 10 december 2010

donderdag 9 december 2010

breiseltjes


een luttele week en half postte ik dat ik beenwarmers wil voor de dochter. Wel, Ria, een creatieve bezige bij, euh, collega, begon meteen te breien. En toen ik vandaag bij haar op kantoor langsging, lag er een kadootje voor mij. 2 (!) paar beenwarmers voor De Dochter. Die werden bij thuiskomst meteen getest, zoals het hoort: 1 aan elk been...

En bij het opruimen van de kinderkleedjes vond ik warempel een zelfgebreid truitje. Ik breidde 3 jaar geleden een truitje voor De Dochter. Maar het werd een beetje te jongens-achtig. Nu, 3 jaar later, vond ik het dus terug voor De Zoon. Helaas net een halve maat te laat. Ach ja, ik en breien...

zondag 5 december 2010

dinsdag 30 november 2010

ik wil swappen!

Of te: ik bied aan een DJ-muts, een pixiemuts of een tarwekussentje (naar keuze in de vorm van olifant, schaap, varken of een konijn) of een gepimpte agenda, als er iemand voor De Dochter beenwarmers wil breien... Het kind wil namelijk, weer of geen weer, een rokje aan!
Ik leende even een foto van ravelry om het type beenwarmers te demonstreren dat we hier zo graag willen.
Dus als er iemand beter kan breien dan ik, en wel iets van mij wil...

donderdag 25 november 2010

mijn eerste marktje


Het is dan misschien niet zo glamoureus en zo hip als Stiel en Stijl, petit bazaar, de winkelstraat en consorten. Maar ik zal er in elk geval aanwezig zijn. Elk jaar zijn er enkele super leuke kramen, en hopelijk zal het mijne daar deze keer eentje van zijn.
Dat is dus ook meteen de reden dat ik 11 meter sweaterstof, 3 meter nicky velours en 4 meter canvaskatoen kocht op het laatste stoffenspektakel...
Hier kan je enkele sfeerbeelden vinden van vorig jaar. Allemaal welkom, en als je mijn kraampje kan terugvinden, kom dan zeker even dag zeggen!!! (Tip om mijn kraampje te herkennen)

En nu kruip ik terug achter mijn trouwe naaimachine...

dinsdag 23 november 2010

sneak preview

...de DJ-muts...
Veelst te groot, want helemaal niet gemaakt voor het hoofd van De Zoon, maar geef toe: zo een welwillend model, mag je niet afslaan...
en ondertussen wordt er naarstig verdergewerkt om nog eens een twintigtal van de mutsen in alle kleuren van de regenboog te produceren... En nog vanalles anders...
Zoals beloofd, later hierover meer...

donderdag 18 november 2010

het is stil aan de overkant...

Of in elk geval: hier zal het even stil worden. Meer info later, maar het is wel allemaal heel spannend, en heel druk, en stresserend.
Dus aan iedereen aan wie ik iets beloofd heb, je zal nog even geduld moeten hebben. Vanaf half december zal ik normaal gezien terug tijd hebben...

vrijdag 12 november 2010

en dan vergeet ik nog...


mama saartje pift, swapt en WINT
Ik won ook nog een give away bij Angela
Ik deed de envelop open, De Dochter grabbelde de inhoud uit mijn handen, en stopte er prompt al haar speldjes en rekjes in. Goedgekeurd dus...

donderdag 11 november 2010

mama Saartje PIFT, swapt en wint...

Ik deed een tijdje geleden al mee aan een swap. De Dochter en De Zoon werden enorm verwent, en ook voor mij was er een leuk kadootje bij! Hoewel het thema een mini swap was. Ik stuurde ook een swapkadootje op. Ik maakte een T-shirt voor een jongen van 4 die zot is van auto's (en een bijhorend zakje) en een pyama-zakje voor een meisje van 2. De mama is een draagdoekenmama, dus dat zakje werd vervaardigd uit draagdoekenstukjes van Didymos, sommige na een kleurbadje.


De Dochter werd nogmaals verwend bij een PIF kadootje van vicarno's mama.
En nadien was het natuurlijk tijd om zelf PIF-kadootjes te maken. Ik maakte sloefjes en een tasje voor pippelotje. Hopelijk zitten de sloefjes een beetje goed, want het (nep)leder was niet zo heel soepel als dat van de sloefjes van De Zoon.

Dinsdag ging ik nog naar het Leuvens stiksel waar very Vixi een demo gaf over stempels maken. De Zoon was de gelukkige om een demostempel te krijgen. Eerder won ik bij haar trouwens ook al een stempel.

2 kadootjes, tijd om eens iets terug te doen. Eigenlijk ben ik nog 2 PIF-kadootjes verschuldig, dus ik ga er meteen eentje maken voor Vicarno's mama (dan wordt de PIF eigenlijk een swap) en eentje voor Very Vixi, als dank voor al die schoon stempels...

maandag 8 november 2010

ah... de eerste schooldag...

Het was zo ver, exact 971 dagen na haar geboorte, stapte De Dochter flink de schoolpoort binnen om meteen naar haar neefje en nadien de klas in te lopen en mama te vergeten.
Helaas nog geen nieuwe boekentas, maar ze kreeg wel al een zakje voor de reservekledij dat aan de kapstok mag blijven hangen, en een papieren zakdoek-zakje van het overschotje van de voering.


Verder ben ik aan het zoeken naar leuke mutsjes. Dus rolden er al enkele proefmodelletjes van onder mijn machien. Ziehier mijn versie van de pixiemutsjes:

dinsdag 2 november 2010

oktober= gedaan - november = jassenmaand!

oktober is achter de rug. Ik heb niet heel mijn lijstje afgewerkt, maar goed... Ik post binnenkort een overzichtje, met foto's.
Voor het boekentasje voor De Dochter, geef ik mezelf nog wat uitstel. Ze start pas maandag, en ze heeft ook nog een leuke rugzak met haar naam op voor de eerste dagen/weken. Maar het komt er zeker nog, beloofd!
De handtas voor mezelf is helaas nog niet klaar. Hoewel mijn oude echt wel scheuren vertoont, dus wordt ook zeker nog vervolgd. De sloefjes werden in veelvoud gemaakt, en de muts staat opgezet op de breinaalden. Ik haakte wel 2 mutsen en een sjaal voor de kindjes. Maar zoals gezegd: foto-overzicht volgt later.

In november staan op het programma: een jas voor mezelf (verplicht nummertje op de naailes), een jas voor De Dochter, en heb voor mezelf nog een prachtige jas gekocht in de kringloopwinkel, maar helaas een maatje XL. En hoewel er door de jaren wel wat kilo's zijn blijven hangen, is hij dus niet mijn maat. Dat vraagt nog héél wat verstel werk.

maandag 1 november 2010

het sprookjesrokje

Wat doe je als De Zoon 1 jaar wordt, en je niet wilt dat De Dochter zich ongelukkig voelt omdat De Zoon alle kadootjes in ontvangst mag nemen?
Je maakt het rokje van haar dromen...
Het stofje kocht ik op het stoffenspektakel. Zonder te weten waarvoor ik het ging gebruiken. Maar donderdag zag ik het licht. Zaterdagavond na den achten, kroop ik achter mijn machien, en zondagochtend plukte de dochter het, recht van de strijkplank en rond haar middel:

En De Zoon kreeg natuurlijk een kroon, waar hij niet mee op de foto wou. Daarom krijgt u van mij een extra foto van mijn mooie mannetje...

woensdag 20 oktober 2010

halloween - cape

We kregen gisteren, dinsdag dus, een uitnodiging om vrijdag mee een halloweenwandeling te maken. Kindjes verkleed...
Wat doe je dan. Dan zoek je het internet af. Het idee om een roodkapjescape te maken voor karnaval zit al een tijd in mijn hoofd. Dus dacht ik: waarom geen vleermuizencape?
Meisjesmama legde de roodkapjes- en drakencape al geweldig uit, dus ik ga het warme water niet opnieuw uitvinden en baseer me op haar handleiding.
Ik kocht voor een luttele 3 euro een zwart fleece dekentje en ging aan de slag. Het dekentje meet 125x150 cm. Je plooit het dekentje dus dubbel over de korte kant, dan heb je ongeveer de gevraagde lengte zoals te zien bij meisjesmama: 70cm.
knip op 15 cm en 55 cm verder.
Neem een schotel of een bord, als het maar rond is en meet even af met speldjes of je mooi met een hele boog uitkomt. Teken af en knip uit.

Maak de kap en de sluiting volgens de beschrijving van meisjesmama

Ik maakde de sluitingen met velcro dubbel, want een kleuter zal daar toch het meeste aan trekken.

Voor de vleermuiscape voegen we nog een extraatje toe: neem 2 stukken van 12cm zwarte rek en bevestig die ongeveer in de helft van de cape, aan de voorzijde.En dan: aandoen en griezelen!!! (zie hier mijn pyama-griezel)


Wie liever dracula speelt, voegt een rode voering toe
Voor batman maak je enkel nog wat oortjes en een maskertje toevoegen...

Ook eentje gemaakt? We zien het resultaat graag hier

zondag 17 oktober 2010

oktober = accesoire-maand = leuk!!!


Ik heb eindelijk nog eens een productief weekend gehad...
Vrijdag ging ik een juwelen workshop volgen bij mijn tante. Er werd ijverig gewerkt, en ik maakte een simpele ketting, een armbandje voor de dochter en nog een setje leuke rode oorbellen voor mezelf. Totaal niet assorti, maar dat trekken we ons niet aan...

En mijn grote tas voor de naailes is af!! Mijn eerste tas, en het smaakt naar meer. Ik vermoed dat ik de handvaten op een niet zo koosjere manier heb bevestigd, maar met draaien en keren en lagen op de juiste plaats mikken, ben ik niet zo een held. Maar alles zit goed vast en dat is wat telt!
Ik gebruikte een fijn rood met witte stipjes voor de binnenkant en maakte ook een zakje binnenin. De zsazsabloem moest uit het midden staan, maar ze staat eigenlijk 'net niet' in het midden... Volgende keer beter.

Zo, oktober is half en ik kan aan project nummer 3 beginnen van mijn lijstje. Benieuwd of alles klaar zal geraken.

maandag 4 oktober 2010

getikt

Ik werd getikt door miss patee. Nu is het dus mijn beurt om enkele zaken over mezelf te delen. Hier gaat ie...

4 dingen die ik altijd in mijn tas heb:
- Kauwgom
- Deodorant
- Mijn haakwerk (tenminste op de dagen dat ik ‘ga werken’) voor op de trein
- Make-up, want dat draag ik namelijk nooit, behalve als we eens ergens naartoe gaan. En meestal vergeet ik het dan toch, dus wordt het last-minute in de auto…

4 dingen in mijn bureaula
Ik heb een oud bureautje omgetoverd tot mijn naaitafel. Wat zit er dus in dat bureautje?
- handleiding van mijn oude overlock, want dat vind je echt niet zonder handleiding!
- vliesofix voor applicaties
- grote post-its
- de respectievelijke burda’s of knipmodes die ik van de bib heb geleend, zodat ze niet tussen mijn eigen exemplaren verzeilen.

4 favoriete dingen in mijn slaapkamer
- De Man
- De Zoon, die nu al wel 2meter verder van mijn verhuisd is, maar toch nog lekker dichtbij ligt
- Een geweldige muursticker met een tak en een vogeltje
- Gewoon onze slaapkamer die een verhoogje heeft met een leuk houten trapje (dat heb je in oude huizen met een originele opkamer en een kelder half ondergronds)

4 dingen die ik altijd nog eens zou willen doen
- kookcursus volgen
- een webwinkeltje starten, niets groots, gewoon met wat leuke zelfgemaakte spulletjes
- naar Schotland gaan met het hele gezin
- de lotto winnen voor al die andere plannen
- en daarbij puntje 5: op de lotto spelen

4 dingen die jullie nog niet van mij weten
- dat ik eigenlijk landschaps- en tuinarchitect ben
- dat ik in een ver verleden accordeon en piano heb gespeeld
- dat ik soms graag taarten versier
- dat ik al die wegwijzertjes die jullie zien op de weg uitteken in het ‘echte leven’

Wie ga ik nu tikken? Hm... Half blogland is al getikt, maar ik waag mijn gok op vicarno's mama en ta-ti.

vrijdag 1 oktober 2010

joepie, 't is oktober!!!


Eindelijk oktober, maar ik heb al een beetje gefoefeld, en heb de sloefjes voor de zoon al af. 2 paar voorlopig...
Ik kreeg van ta-ti al een uitleg voor de vliegeniersmuts, dus die kan binnenkort mee op de trein om gemaakt te worden. Nu nog stof halen voor de naailes-zak en de rugzak voor De Dochter. En die handtas en laptoptas, wel eh... we zullen zien of dat deze maand nog gaat lukken of niet...

zaterdag 25 september 2010

oktober=accessoires-maand - sneak preview


het is nog geen oktober, maar ik ben dan ook nog niet klaar, maar hier al een eerste sneak peak van de sloefjes voor De Zoon.

vrijdag 24 september 2010

oktober=accessoires-maand...

geen idee wie de maanden uitroept tot bijvoorbeeld rokjes of veggiemaand, maar ik roep (althans voor mezelf) oktober uit tot accessoiresmaand! neh!!
Waarom? Wel, ik heb een nieuwe handtas nodig, een grote tas om naar de naailes alles mee te sleuren, De Dochter moet een rugzakje voor school (begin november), De Zoon moet sloefjes, en ik wil nog een laptoptas, als het enigszins kan...
DUS... accessoires-maand!!!!
En dan wil ik voor De Dochter nog een vliegeniersmuts, helaas snap ik niets van de engelse (of franse) handleiding, want mama saartje is geen breimama. Ik kan wel breien, maar je zal het even voor me moeten uitleggen in lekentaal...
Op het einde van oktober zou het er dus ongeveer zo moeten uitzien...

woensdag 22 september 2010

saartje's schat

De tante van mijn mama had een stoffenwinkel... Helaas is de tante gestorven en is de winkel sinds deze zomer gesloten. Maar voor de inboedel verkocht wordt aan een opkoper, mocht ik nog gaan shoppen. Andere gingen mij al voor, en namen al een hele hoop mooie stoffen mee, maar ik vond ook nog wel het een en ander naar mijn zin. En meer, maar had mezelf beperkt tot wat ik kon dragen...
En ik ben ook een beetje egoistisch geweest. Ik heb een hele hoop stofjes voor mezelf gekozen ipv enkel voor De Dochter. De dames voor me hadden gelukkig ook nog enkele leuke (rib)fluweeltjes voor mij laten liggen, dan kan De Dochter deze winter toch ook in het nieuw naar school voor de eerste keer.
Eigenlijk wil ik gewoon nog eens teruggaan, maar ik ga proberen me in te houden!

dinsdag 21 september 2010

donderdag 16 september 2010

ik ben terug...

en heb al veel willen doen, maar nog niet veel kunnen doen. De vakantie was heerlijk, ik heb zelfs wat gemaakt! Dag 1 bleek al dat het nieuwe fietsstoeltje geen gordelbeschermers had, dus haakte ik er 's avonds al meteen een paar. Verder maakte ik nog een PIF-je, maar dit heeft nog even een finishing touch nodig, en als het op de post is, laat ik het hier ook even zien.
Verder ben ik heel flink geweest en heb ik me gisteren ingeschreven in de naailes, met het idee: dan wordt er toch 1 avond per week hard gewerkt. Maar helaas moeten we een jas maken, voor onszelf... EN ik heb net 2 stofjes in huis om 2 leuke jasjes te maken voor De Dochter die in november naar school moet. Dus nu zit ik met een dilemma:
- neem ik de gelegenheid ter handen, en maak ik voor mezelf een echte jas. Want ik weet nu al dat ik tegen de winter weer niets vind om aan te doen.
- of maak ik een snelle cape, en werk ik dan in de les verder aan de jas van De Dochter als 'vrij werk'???
Wat zouden jullie doen? Eneh, waar vind ik een patroon voor een leuke jas? Een eerste zoektocht door de laatste 2 jaar knipmodes en burda's leverden voorlopig niets op... Ik weet het, ben een moeilijke...

En dan komt het volgende probleem: stof vinden... Ik ben nogal gierig wat betreft stof. Ik ga meestal in Kapellen om stofjes, veel keus, weinig geld, goede kwaliteit. Maar om nu snel snel helemaal naar Kapellen te rijden, dat zal dit weekend niet lukken. Ik zal een keuze moeten maken tussen Nekkertex en Pauli, maar heb maar tijd om eentje te bezoeken. Dus moet het meteen de juiste keuze zijn... dilemma, dilemma

zondag 5 september 2010

mama saartje gaat op congé

en neemt mee: een zak vol handwerk en boekjes. Benieuwd of er ook effectief iets gemaakt zal worden...

groetjes, en tot binnen een weekje

vrijdag 3 september 2010

laat de rokjes draaien, laat de rokjes zwaaien...


De Dochter houdt elke ochtend een pleidooi om het rokje dat ze in de swap kreeg te mogen aandoen. Ik vermoed dat het rokje gemaakt werd volgens de instructies van madame zsa zsa. Gisterenavond bedacht ik om kwart voor tien, dat De Dochter best nog wel een paar rokjes kan gebruiken voor op vakantie zondag, en voor nadien natuurlijk.
Maar ik was nogal moe... Wat doet een mens dan? Inderdaad, een super snel rokje, indien mogelijk nog sneller maken!
Ik vond in de stofjeskast nog een overschotje bolletjestricot gekregen van een vriendin, en een sweaterboord in dezelfde kleur. Dat maakte dat ik in 3.5 keer stikken een rokje had.
Ik maakte het patroon in karton. En zoals ik al eens zei: ik ben een lui wijf, dus ik plooide de stof in 4 ipv in 2 zoals madame zsa zsa. Dan moest ik minder patroon tekenen, en moet ik minder knippen...
Je moet enkel de boord toemaken (ik maakte hem iets smaller dan De Dochter haar buikomtrek), dan de boord aan het rokje stikken, boord dubbel, en nog eens vaststikken op de naad van de andere kant van de boord. Dan zie je aan de goede kant geen stiksel, en dus geen paniek of het recht gaat zijn. Nog even de onderkant omboorden, en klaar is kees.
Je moet wel rekening houden dat je rokje dan iets korter mag dan in de uitleg van madame zsa zsa, want die boord die is meestal ook wel 5cm.
Ik was klaar om 22u15, en De Dochter was er vanochtend om 7u blij mee, en begon spontaan angelina ballerina te imiteren...

maandag 30 augustus 2010

blijdschap en een beetje verdriet

Het was weer tijd om enkele kadootjes te maken.
We mochten naar een babyborrel, dus mocht er een kadootje mee. Ik maakte luierzakje van de madame. Ik maakte nog een ander, maar dat verhuisde naar een ander lief klein boeleke, zonder foto...


En morgen zal De Dochter afscheid moeten nemen van haar beste vriendinnetje bij de onthaalmoeder. En ze zullen binnen 2 maanden niet naar dezelfde school gaan. Dus werd er een afscheids-kleurpotlodenrol gemaakt. Zelf gekozen door De dochter (mits enige duwtjes), maar de uiltjes koos ze zelf als stofje. Ik denk dat de mama het erger vind dan De Dochter, die het met haar bijna 2 en half, gelukkig eigenlijk niet beseft...

maandag 23 augustus 2010

stylish blogger award


Ik kreeg van vicarno's mama een stylish blogger award.Ze schreef: Ik geef de award graag door aan mama saartje, omdat ik haar al een tijdje ken via een forum, en het waanzinnig vind dat ze ouderschap met voltijds werken en creatief bezigzijn combineert!
Dat is natuurlijk heel lief, en ik begon er een klein beetje van te blozen.


De bedoeling is dat ik 5 belangrijke/kenmerkende/speciale dingen met jullie deel.
Goh, wat kan ik daar op zeggen.
1. Alvast 1 van de belangrijkste kenmerken van mezelf is dat ik rondloop met een kop vol ideeën. Ik leg me dan ook volledig toe op iets, en na een tijdje ben ik dat weer beu. Zo ging ik taarten decoreren, breien, meubels pimpen, fimo kneden, ...
2. Zo ben ik nu volop in-to-haken. Ook geïnspireerd door vicarno's mama, en heb hier nu al 30 patroontjes liggen, alleen, nu nog gemaakt krijgen.
3. ik vraag me vaak af hoe andere mama's het doen? Mij kan je bijvoorbeeld elke dag al hakend op de trein terugvinden. Dat durft al eens zijn: een patroon knippend op de trein, of driegend op de trein, of... Anders komt er hier echt helemaal niks van in huis!
4. Ik ben een ongelooflijk lui wijf. Zelfs wat betreft mijn hobbies. Ik knip mijn patroon, leg het op mijn stof, steek het wel nog even vast, maar dan is het bij mij meestal ineens de schaar. Ik teken amper of meet amper mijn naden. Ik stik op den wilden boef, en klink het niet, dan botst het. Ik drieg niet ineen. Maar sinds kort overlock ik wel mooi alles, dankzij de opgediepte overlockmachine van mijn mama.
5. Wat ben ik blij dat ik draagdoeken heb ontdekt bij De Zoon. Nu heb ik tijd en handen vrij voor De veeleisende Dochter, en is De Zoon lekker dicht bij mij, en heel gelukkig... En handig in drukke winkels!!! Hop, kleine op de rug en ge kunt overal tussen. Een goe gerief, die draagdoeken... En verslavend!

Nu is het de bedoeling dat ik anderen nomineer voor deze award. Maar de meeste van mijn blogvriendjes hebben deze award al eens of meerdere keren van andere blogsters gekregen. Dus laat ik het bij deze dan maar zo laten...en in de plaats een beetje gaan verderwerken aan de PIFjes...

woensdag 18 augustus 2010

de kleine uitdaging


ik daagde mezelf, en u, uit om een stuk uit de 'af te werken' stapel te vissen, en effectief af te werken. Wel, deel 1 is klaar. Al een week eigenlijk, maar was steeds te lui om het aan te trekken en een foto te nemen. Oorspronkelijk maakte ik het woensdagavond af om donderdagavond mee uit te gaan dineren. Maar eens aan, vond ik het maar niets. Dus belandde het op de kapstok... en ging ik donderdagmiddag shoppen...

dinsdag 10 augustus 2010

swapperdeswapperdeswap

Een tijdje geleden stelde ik een mini-swap voor op het D&V forum. Creatievelingen alom schreven in (37!), en begonnen te haken, naaien, borduren, sieraden maken, ...
Het bleef nauwelijks mini, maar dat vergeven we graag als je ziet wat ik in de bus kreeg! De Dochter kreeg een cirkelrokje waar duchtig mee gezwierd werd. Ze ging spontaan huppelen in het gras om het rokje in beweging te krijgen! En De Zoon kreeg een T-shirt met superheld, ideaal dus, want hij is mijn kleine superheld. En mama saartje... die kreeg een omkeerbaar tasje. Dat tasje werd meteen volledig volgepropt met haakspullen en wordt nu elke dag meegesleurd op de trein naar het werk, behalve op woensdag, dan krijgt het een dagje rust... en speelt mama saartje de hele dag met haar kinderen (terwijl ze beter ook eens zou kuisen, maar ja, het is toch leuker spelen met de kindjes zeker?)
Zelf maakte ik natuurlijk ook iets, maar die foto's volgen later...

het is stil aan de overkant...

of beter: het is stil hier in huis.
Ik ben geveld door een vlaag van: MOE, tot niets meer in staat...
Dit weekend hadden we nog het burenfeest fiesta mexicana in onze tuin, en nadien was mijn kaarsje helemaal uit. Want De Kinders lagen wel op tijd in hun bed, en waren dus ook onnoemelijk vroeg uit hun bed.
Resultaat: een oververmoeide mama die met moeite gisteren nog 2 naden heeft gestikt van het uitgedaagde kleedje.
Dit weekend mogen we ook alweer naar een babyborrel, en een andere vriendin is onedrtussen ook bevallen. Dus zal ik mijn naaimachine en mezelf deze week toch eens grondig moeten wakker schudden en nog enkele kadootjes maken, want met lege handen kan een mens niet aankomen. Wordt ongetwijfeld vervolgd, maar dan aan een slakkengangetje...

woensdag 4 augustus 2010

de grote uitdaging!!!!

ik ben er zeker van dat iedereen een stapeltje "af te werken" knutsels/naaisels heeft liggen...
Helaas hier niet anders. En omdat de stapel begint uit te puilen start ik: 'de grote uitdaging'!
Ik daag mezelf, en ook jullie, uit om minstens 1 item van de stapel eerst af te maken, en dan pas aan iets nieuws te beginnen. Wat je momenteel aan het maken bent, mag natuurlijk eerst afgemaakt worden.
Ik heb eergisteren alvast het kleedje van de dochter afgewerkt. Er moesten ocharme nog 2 knoopsgaatjes in gemaakt worden en 2 knopjes aangezet worden. Nu is het kind zo gelukkig dat ze vanmorgen weigerde een truitje aan te doen, en het kleedje op haar broek wou dragen...
En nu mijn keuze uit mijn stapel:

een kleedje metdit stofje, hetzelfde model als het kersenkleedje, maar het is gewoon zo een makkelijk model, en draagt zo goed! Ik denk dat het eindresultaat wel heel anders zal zijn.

En als toemaatje, om het goede voorbeeld te geven, ga ik ook de buggy-inleg voor De Zoon zijn buggy maken. Het kind is 9 maand en heeft nog niet in zijn buggy gezeten. EN met vakantie in het vooruitzicht (als we nog een leuk huisje vinden tenminste) wil ik de inleg afmaken...

Voor wie mijn uitdaging ook wil aangaan: laat een berichtje wat je uit je stapel trekt, en misschien een linkje als het klaar is? Je mag ook steeds een linkje naar de uitdaging posten op je site...

donderdag 29 juli 2010

kadootjes krijgen is leuk


Laatst gaf ik me bij vicarno's mama op om mee te doen aan een PIF.
En gisteren zat ons kadootje in de bus! Of beter: De Dochter haar kadootje...
Ze scheurde de envelop (had haar warm gemaakt door naar de brievenbus te gaan om te kijken of er kadootjes waren) open en zei spontaan: MIJN!!!
Dank je wel Annelies! We zijn er blij mee!!!
Nu is het mijn beurt om kadootjes te maken. Dus als je mee wil doen aan mijn PIF, geef je dan hier op, dan krijg je van mij ook zo een leuk kadootje!

zondag 25 juli 2010

ik heb nog eens iets gedaan...

momenteel raak ik maar niet aan het prutsen. Ik smacht naar een eigen knutselhoekje, maar daarvoor moeten er eerst kastjes en tafeltjes geverfd worden. Dus daar gaat momenteel mijn tijd aan op. Maar gezien we vandaag nog eens een afspraak hadden met vrienden met pasgeboren babietje, moest ik wel aan de slag. Ze kregen van ons al een halve beco, maar er moest nog iets persoonlijk bij. Dus: een waskussenhoes aangepast en een tuttenkoordje of gewoon een knuffelkoordje.

donderdag 22 juli 2010

als er iets is dat ik eens wil winnen...


is het dit:
Op de website van kiind houden ze een give-away, en niet zomaar een, nee, een sakura bloom ringsling! slings and things looft deze draagdoek uit.
En sinds ik al héél veel draagdoeken heb, maar nog steeds geen degelijke ringsling, word ik bij deze dus heel hebberig!
Dus lezertjes allemaal: niet meedoen! Ik wil de ringsling!!!!

vrijdag 16 juli 2010

hoe het allemaal begon...

Ik meen me te herinneren dat ik als kind al een mini-naaimachine had. Mijn mama maakte ook vaak kleding en ging samen met enkele tantes naar de 'naailes'. Op woensdagavond was er bij een tante in het café zelfs een breiclubje in de winter. Heb in mijn hele leven dus ook al wel eens iets gebreid en zelfs gehaakt.
Toen ik groot genoeg was, mocht ik mee op mama's naaimachine.
Met periodes haalde ik ook de breimachine van mijn mama van zolder en dan breide ik maar door en door. Zo snel dat dat gaat zo een machine! Ik had een volledig pak fijne katoendraad in een winkel in ninove gekocht en dat is die zomer er helemaal doorgegaan. 90% in de breimachine, en 10% om bikini's en dergelijke te haken.
In halen en breien heb ik momenteel niet veel zin, er ligt nog steeds een halve trui in mijn kist. Het laatste dat ik maakte, was een truitje voor mijn dochterje.
Toen ik met het allereerste lief samen was, ben ik met zijn mama mee naar de naailes beginnen gaan. Ik maakte nooit wat we moesten maken, maar maakte steeds een stuk dat ik in de winkel had gezien na. Want wat je zelf doet, doe je meestal beter! 2 jaar naailes later was het gedaan met het lief en viel het wat stil.

Toen ik onder mama's vleugels uitvloog en met De Man ging samenwonen, miste ik mama's naaimachientje wel. Dus ging ik op zoek en kocht een tweedehands zangertje.
Buiten gordijnen omstikken, gebeurde er wel niet veel. Maar toen een draagjas zich opdrong, nam ik mijn zangertje terug ter hand.
Op het werk was er een heus naaiclubje onder de collega's, dus al snel was ik mee aan het naaien. Maar dan vooral handige zaken, zoals een boxzak voor De Zoon,of kraamkadootjes voor vrienden hun beebjes. En sinds kort ben ik ook nog eens wat voor mezelf beginnen maken.
Het zangertje werd ondertussen ingeruild voor een tweedehands broertje, en ooit, ooit koop ik een een nieuwe machine, een echte, een goede, ooit...Sinds vorig jaar ben ik ook al een paar keer een workshop juwelen maken gaan volgen bij een nog andere tante. Met andere woorden: ik wil zo veel doen, en heb zo weinig tijd...

Zo dat was mijn verhaal. Ik kreeg dit stokje van pippelotje Nu geef ik het stokje door aan:
vicarno's mama
Lila & Limeen
vrouwtje gekruid
doen jullie mee?Hoe werkt dit stokje?
1. Schrijf een blogje over de start en loopbaan van jouw passie.
Je kunt het hebben over:
je eerste creatie - jouw (stik)machine(s) - enkele mijlpalen - jouw 'meesters' - je topstuk - je werkplekje - weetjes - tips - ...

2. Knip en plak dit stukje tekst met de afbeelding in jouw blogje.

3. Geef het stokje door aan drie of meer gepassioneerde mensen (laat een berichtje achter op hun blog).

4. Laat je bij het eerste berichtje over hoe het begon (http://naaiclub.blogspot.com/2010/07/hoe-het-begon.html) een wederwoordje achter met een link naar jouw verhaal?