dinsdag 26 april 2011

het is zomer...

in mijn wereld in mijn hart... het is zomer... (tja, De Dochter luistert wel eens naar Amika)

dinsdag 19 april 2011

Ben ik nu echt de enige???


die zo veel onafgewerkte stukken heeft liggen??!! En dan spreek ik nog niet over de klaargeknipte, nog niets aan gestikte stukken.
Dit grabbelde ik zo maar even bij elkaar. De stukken voor de kinderen niet meegerekend dus, en niet in de kasten gaan zoeken.
Hum. Projectje voor de rest van de week? Elke dag iets afwerken? Nu ja, vanaf morgen dan, want vanavond blijf ik in de zetel hangen.

Wat ik wel afwerkte is een rokje in het stofje van De Dochter haar supersnel rokje. Nadat mijn moeder zei: je zou beter in die stof een rokje maken ipv dat lelijk ikea rokje, ging ik braafjes nog 90cm stof bijkopen.
Ik gebruikte mijn lievelingspatroon, maar maakte het rokje wat wijder, zo wijd als de stof toeliet.
En nog een lunchtas voor mezelf. Deze telt eigenlijk niet mee, want er moet nog een lusje aan en een knoop.

donderdag 14 april 2011

dit hadden jullie nog te goed


een overzicht van onze avond rokjes maken. Inclusief een fotootje van het einduur...

zondag 10 april 2011

rokjes-workshop


Ik hield vrijdagavond een mini-workshop voor 2 vriendinnen. De buurvrouw kwam halverwege ook nog aanwaaien, met enkele stofjes, en deed ook nog mee. De 2 vriendinnen hun rokje raakte afgewerkt, weliswaar tegen half een 's nachts, maar het was dan ook een heel ambitieus rokje voor 2 absolute beginnelingen die nog NOOIT een naaimachine hadden bediend.
Het resultaat mag er zijn!

dinsdag 5 april 2011

instant satisfaction


Op het laatste moment viel mijn stikselavond in het water, dus ik wou iets met snel resultaat waar ik blij om zou worden.
Een rokje voor De Dochter dus. Maar o jee, zoveel ritsen, maar niets bij dat mooie stofje. Geen rimpelrokje dus. En het lazy days rokje vond ik net iets te casual voor school. Dus bedacht ik een combinatie van de 2.

Ik nam 40cm stof en knipte bovenkant 12 cm af voor de boord en knipte dit in 2. (De Dochter haar taille + een cm of 15)
Plooi het grootste stuk en stik aan de zelfkant vast.

Doe hetzelfde voor het halve stuk dat voor taille moet dienen. Maar ik stikte er meteen een rek bij tussen. Plooi nadien dubbel, goede kant buiten.Stik een rimpeldraadje in de bovenzijde van het grootste deel. En dan moet je beginnen rimpelen en uitpassen om de taille op het rokje te laten passen. Speld de tailleband binnen in het rokje, goede kant op goede kant. Stik vast (en als je een overlock hebt, dan is het meteen afgewerkt).Verwijder het rimpeldraadje, en werk de onderkant af.


Geef toe: 2 zijnaden stikken, 1 tailleband stikken en de onderkant stikken, als dat geen instant satisfaction is!

zondag 3 april 2011

het is zomertenminste in mijn stofjes die werden voorgewassen...

In de tuin iets minder...