vrijdag 8 november 2013

the november shirt

3 dagen geleden rijpte er een plan in mijn hoofd. Een plan voor een kleedje voor dat mooie marineblauwe stofje dat ik vorige maand kocht. Van die lekker stevige tricot, heerlijk om te dragen, geen verrassingen na het stikken, en houdt alles een beetje waar het hoort ;-)

Ik tekende een raglanmouw, en zakjes, en een hoge kraag en lange mouwen. Toen tekende ik nog een andere kraag en begon te twijfelen. 
De kragenknoop werd doorgehakt, en ik begon een bloesje te tekenen. Nadien zou de rok er aan komen, want de zakjes moesten tussen rok- en bloesdeel komen. 
Bij het knippen van mijn stof bleek echter dat ik redelijk creatief ging moeten zijn om alles er uit te krijgen. Maar u kent mij: ik kan anders wel heel gierig knippen.
Ik zette het bovenstuk in elkaar, zette de kraag aan, haalde de kraag weer uit, zette hem anders aan, haalde weer uit, ... enfin, na 4 pogingen was de kraag eindelijk zoals ik hem in mijn hoofd had gezien.
Niet zo simpel als ik oorspronkelijk dacht.

Toen zette ik de knoopjes aan, en halverwege vond ik het wel genoeg. Op mijn plan stonden er namelijk nog 4 extra knopen.
En toen paste ik nog eens, en besloot dat ik meer geniet zou hebben van een longsleeve als van nog een kleedje.

En zo draaide mijn project wel heel anders uit als mijn oorspronkelijk ontwerp. Maar mij hoor je niet klagen hoor! Ik ben blij, en kreeg vandaag al van 4 mensen complimenten over mijn bloesje. *blink blink*

 (hier hingen de draadjes er nog aan... niet op letten)

donderdag 7 november 2013

rudolf the red nosed reindeer

nu ja, veel rood is er niet aan.

Ooit gemaakt voor een vriendin haar dochter, maar volgens mij nog nooit getoond... (???)


stof: ikea
patroon: burda

zondag 3 november 2013

pumphose

Met dit in gedachten en het feit dat ik op 1 week tijd 2 kapotte jeansbroeken had, besloot ik dus van te recykleren. De Zoon blijft maar groeien: hoog tijd om zijn broekenstapel wat aan te vullen.
Ik nam een patroontje dat ik al een hele tijd had gekocht: de Pumphose van dezelfde ontwerpster als deze geweldige trui.
Ik versmalde de broekspijpen een beetje om een naad minder te moeten stikken, en dus elke pijp uit 1 pijp van mijn oude broek te krijgen.
De zoon is blij, ze is lekker comfy, maar ik denk dat het voorlopig toch een speelbroek zal blijven...

de chocokoek-mond en de streken van De Zoon krijgt u er gratis bij...

                            Ik denk dat ik tegen de zomer nog wel wat katoenen versies ga maken voor De Dochter.
Nu twijfel ik alleen nog of ik de volwassen versie van het patroon ook zou kopen of niet...