vrijdag 29 juli 2011

GIVE-AWAY: cowboys vs indianen

Zoals beloofd, eindelijk een give-away.
Wil je deze tipi , inclusief indianenkrijger winnen, laat dan een berichtje na. Nu ja, niet dit exemplaar, want deze gaat vanavond richting mijn petekind voor zijn vijfde verjaardag, vergezeld met een zwemzak in het zelfde leuke stofje (en een grote buzz lightyear, maar ik ben er zeker van dat hij die niet meer gaat zien staan).
De give-away versie zal ook ietsje beter verstevigd worden, deze tipi heeft een beetje last van knikkende knieën...
Wil je een extra kansje maken, zet dan een linkje op je blog en geef een tweede reactie. Meedoen kan tot en met 20 augustus. Dan kom ik terug uit vakantie...
tipi - give-away

donderdag 28 juli 2011

ik ging op congé, en nam mee...

IKEA meets SMOBY
DE uitvinding van de vakantie: de autospeelmat. Ik was al een tijdje zinnens eentje te maken, maar toen kwam de mama van Emma en Mona met een tutorial aandraven, dus moest ik maar gewoon volgen. Ik was oorspronkelijk van plan de koord volledig in te werken. Maar deze werkwijze leek me sneller en mooier. Maar ondertussen heeft De Zoon wel de nadelen gevoeld... Het arme ventje bleef nog al wel eens achter de koord hangen. Nu ja, met vallen en opstaan worden ze groot, niwaar?
Ik vond in de kringloopwinkel een speelmat van smoby en zocht daarbij mijn ikea-stofjes-kast uit en ging aan de slag. Helaas is het SD-kaartje met de ik-neem-mijn-speelmat-mee foto's verdwenen, dus enkel wat slechte actiefoto's:
SMOBY meets IKEAautospeelmat

En ik maakte nog een sweater en verknoeide een andere
De dag voor ons vertrek besloot ik dat ik ging stoppen met zomerspullen maken, en maar sweaters zou gaan maken voor de kids (patroon had ik al een jaar in de kast liggen). Ik dook de stoffenkast in, vond nog net genoeg voor 2 sweaters. Eentje voor De Zoon, en eentje voor De Dochter, meer euhm... die voor De Dochter stikte ik met de overlock ergens een beetje fout. Tijd zal uitwijzen of hij nog gered kan worden, maar ik vrees het ergste...
sweater

Gelukkig viel het weer reuze mee, en heeft ze hem niet gemist.
Groetjes,


En voor diegene die denken: he, waar blijft die beloofde give-away?! Wel, hij is af, nu alleen nog een foto nemen...

zaterdag 16 juli 2011

let's go swimming in the water

let's go swimming in the pool. Want hoewel ze volgende week op onze vakantiebestemming slecht weer geven, is er toch een zwembad dat ze kunnen overkoepelen...
Hier voor u geshowd door Ons Jeannine:
tankini
lekker op het strand, met een goed boek
tankini
of lekker luieren met een lekker drankje

en ik moet zeggen: hij zit perfect, de stof is super stevig, en verbergt perfect een 2-kinderen-buikje! (hoewel ik serieus heb moeten puzzelen met de stof waar ik eigenlijk gewoon te weinig van had)
Mijn vrees voor badpakstof is bij deze helemaal van de baan!

vrijdag 15 juli 2011

een dekentje met liefde gemaakt

maar helaas zal dit kleine dekentje ooit dienen als troost voor een mama en papa die hun kindje niet mee naar huis kunnen nemen. Misschien vinden ze er een sprankeltje troost in als hun kindje nog even in het zachte quiltje kunnen wikkelen. De andere zijde is gemaakt in zacht flanel.
little quilt of love

Wil je graag je steentje bijdragen, en je stofrestjes opwerken, surf dan zeker eens naar de site!

maandag 11 juli 2011

vakantie


volgende week gaan we op vakantie. Staan nog op de planning:
- een give away in elkaar steken,
- een speelmat voor de zoon
- een I spy-bag voor De Dochter
- een kleedje voor mezelf voor op het strand
- wat broekjes voor De Zoon
- nog wat tricot speelkleedjes voor De Dochter
- en dan ook nog 2 kinderen vermaken deze week. Drukke dagen, denk ik zo...

donderdag 7 juli 2011

de nieuwste telg van de familie

Little Betty...
little Betty
nog maals... ons betty
isn't she cute?

vrijdag 1 juli 2011

voor mama...

Mijn mama is net 60 jaar geworden. Mijn papa wordt het zondag. Feest dus! En ik weet dat mijn mama al even op zoek is naar een koningsblauw wikkelkleedje. Bij deze dus:
wikkelkleedjes
O ja, en ik moest het model nog even voortesten natuurlijk, in een tricotje dat hier lag te liggen, en zonder de mouwtjes. Geen idee waarom ik dat stofje kocht. In ieder geval heb ik nu een kleedje om van de zomer mee naar strand te gaan... En mama eentje om morgen aan te doen.
De kleedjes zien er verder nog wat anders uit, maar mijn mama is ongeveer 15cm kleiner, en weegt ook evenveel kilootjes minder. Geeft een hele andere look.