dinsdag 31 januari 2012

rokjesparade: een winterrokje

met een klein beetje zomer...
winterrokjeIk had nog lekker dikke tricot liggen, en zag in de burda van oktober 2011 een makkelijk rokje in gebreide stof.
De tailleband heeft een heerlijk stevige rek, en en zitten zakken in de zijnaden.
Ik voegde zelf een vleugje zomer toe door een omgekeerde applicatie van een libel te maken. Ik zag Nele van 100 lieve beesten met een rok met een libel, en vond dat zo geweldig, dat ik het idee gewoon schaamteloos heb gepikt!
libel
Het patroon zal zeker nog uit de kast gehaald worden, met of zonder zakken (in het kader van het patroonmelken natuurlijk)!

vrijdag 27 januari 2012

rokjesparade: de basis, maar dan nog wat makkelijker

knipmode rokje aangepast

Nog steeds het knipmoderokje, maar nu met boordstof bovenaan. Niets gewijzigd aan het patroon, enkel de pas bovenaan vervangen door een stuk boordstof, ook dubbel zoals de pas met beleg, zelfde hoogte.
De boordstof is ietsje minder lang dan de heupomtrek. Ik stik ook steeds een rek mee van 5cm breed. De rek is 80% van de lengte. Zo heb je niet steeds het gevoel dat je je rok moet optrekken ;-)

dinsdag 24 januari 2012

rokjesparade: de basis

knipmode juni 2010De basis, zijnde knipmode juni 2010. Ik maakte het rokje al enkele malen.
En vermits ik patronen overnemen ABSOLUUT niet leuk vind, vind ik dat je gerust een zelfde patroon volledig mag uitmelken.
Meestal maak ik een kledingstuk voor mezelf, en krijgt De Dochter iets uit het restje stof. Maar voor een keertje ging het anders.
Ik maakte voor de dochter van een vriendin een kleedje. En een tijdje terug kwam ik het overschotje tegen. En ik dacht: waarom ook niet?
Met voering, en een rits, zoals het hoort...
knipmode rokje

dinsdag 10 januari 2012

als madame zsazsa het niet doet...

dan doe ik het!
kalender 2012
Vorig jaar printte ik veelvoudig de handige kalender die madame zsazsa voor ons uittekende. Maar dit jaar heeft ze andere katjes te geselen vermoed ik...
Daarom nam ik dus mijn pen en euhm, mijn printer, en maakte voor u, schromelijk te laat, een kalender voor 2012

Veel plezier ermee!